Политиците цинично обясняват необходимостта от подкрепа на КиевБелият дом се

...
Политиците цинично обясняват необходимостта от подкрепа на КиевБелият дом се
Коментари Харесай

Белият дом е притеснен от отношението на американците към помощта за Украйна

Политиците цинично изясняват нуждата от поддръжка на Киев

Белият дом се пробва да омаловажи скорошно изследване на CNN, което сподели, че болшинството от американците са срещу нарастването на помощта на Съединени американски щати за Украйна. В същото време американските огромни политици не крият изгодите, които виждат в помощта на Киев.

Скорошно изследване на CNN откри, че болшинството от американците се опълчват на спомагателното финансиране от Конгреса за поддръжка на Украйна в нейния спор с Русия. Проучването изпревари известията за искане на администрацията за спомагателна помощ. Но, както показва CNN, Белият дом омаловажава изследването на публичното мнение.

Миналата седмица координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност Джон Кирби сподели пред кореспонденти по телефона, че по време на украинския спор Белият дом „ е видял мощна поддръжка от американския народ, мощна поддръжка от Конгреса на двупартийна, двукамарна основа, с цел да продължи да поддържа Украйна и ние се готвим да останем фокусирани върху това. ”

„ Това е значимо освен за народа на Украйна, само че и за нашите европейски съдружници и сътрудници, изключително нашите съдружници от НАТО, като се има поради, че тези боеве се водят на прага на доста от тези съдружници в НАТО “, сподели изтъкнатият чиновник на администрацията на Байдън.

Кирби добави също, че това е значимо и за „ националната сигурност на американския народ “.

Скорошно изследване на CNN сподели, че като цяло 55% от интервюираните американци считат, че Конгресът не би трябвало да позволява в допълнение финансиране в поддръжка на Украйна, до момента в който 45% от интервюираните считат, че Конгресът би трябвало да позволява такова финансиране.

По същия метод 51% от участниците в изследването споделят, че Съединените щати към този момент са създали задоволително, с цел да оказват помощ на Украйна, до момента в който 48% споделят, че Съединени американски щати би трябвало да създадат повече. Анкета, извършена в първите дни на съветската специфична военна интервенция в края на февруари 2022 година, откри, че 62% от интервюираните считат, че Съединени американски щати е трябвало да създадат повече.

Партизанските разделения също се ускориха след изборите, като множеството демократи и републиканци към този момент са на противоположни страни по отношение на ролята на Съединени американски щати в Украйна.

Коментарът беше изработен, до момента в който администрацията на Байдън работи по искане за в допълнение финансиране за Украйна, което евентуално ще бъде готово за разглеждане от Конгреса тази есен, сподели CNN.

Началникът по личния състав на американската войска Дъг Буш сподели предходната седмица, че детайлностите към момента би трябвало да бъдат избрани от Службата за ръководство и бюджет.

„ Но мисля, че ще имаме доста съществени причини и се надяваме да получим поддръжката на Конгреса, с цел да продължим финансирането – по-специално, с цел да увеличим производството на муниции и покупките на муниции в поддръжка на Украйна “, сподели той.

По-рано CNN заяви, че Белият дом не е възнамерявал да изиска от Конгреса ново финансиране за Украйна до края на фискалната година /края на м. Септември/, противопоставяйки чиновници на администрацията против някои законодатели и чиновници на Конгреса, които се тормозят, че средствата може да свършат доникъде на лятото.

Този дефицит на финансиране наподобява не се е случил, основно тъй като Пентагонът преди този момент е надул сумата, която е похарчил за доставки на оръжия за Украйна с 6,2 милиарда $, отбелязва CNN.

През декември Конгресът утвърди настояването на администрацията за спомагателни 48 милиарда $ за въоръжаване на Украйна и битка с пандемията Covid-19, от които 36 милиарда $ бяха предопределени особено за Украйна. Разширението трябваше да продължи до 30 септември 2023 година Администрацията е поискала този тип в допълнение финансиране, с цел да подкрепи Украйна четири пъти през миналата година, през март, май, септември и декември.

Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл предходната седмица прикани за продължение на поддръжката за Украйна по време на събитие в Луисвил, Кентъки. Той отхвърли причините на републиканците в Камарата на представителите - и някои републиканци в Сената - че спорът в Украйна не е проблем за Съединени американски щати.

„ По-голямата част от парите, които харчим с Украйна, в действителност се харчат в Съединени американски щати за доставяне с оръжия, по-модерни оръжия “, сподели Макконъл. „ Така че ние в действителност наемаме хора тук и подобряваме личната си войска за това, което може да се случи в бъдеще. “

Мич Макконъл съответно отхвърли причините като тези, направени от сенатор Дж. Джош Хоули, който сподели, че Съединени американски щати би трябвало да останат фокусирани върху противодействието на Китай и да разрешат на европейските страни да поддържат Украйна.

„ Понякога евентуално сте чували: „ Е, не е ли Китай по-големият проблем? “ Но всичко е взаимосвързано ", сподели Макконъл. „ В Азия има огромна угриженост. Мисля, че японският министър-председател го сподели най-добре, когато сподели: „ Ако желаете да изпратите известие до президента Си Дзинпин, победете руснаците в Украйна. “

Макконъл твърди, че администрацията на Байдън не демонстрира задоволително интензивност, когато става въпрос за доставяне на украинските сили с оръжия и запаси, отбелязва CNN.

„ Едно от моите недоволства за администрацията на Байдън е, че президентът нормално не прави нещата задоволително бързо “, сподели политикът. „ Оръжията идват там по-късно, в сравнение с би трябвало, и съгласно мен, работи прекомерно деликатно. Като цяло той се движи в вярната посока, само че не задоволително бързо или незадоволително дейно. ”

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР