Политиците трябва малко да спрат да експлоатират темата за коронавируса

...
Политиците трябва малко да спрат да експлоатират темата за коронавируса
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Ако мислим само за изборите, ще трябва да избираме нов народ

Политиците би трябвало малко да спрат да експлоатират тематиката за ковид и изборите по един или различен метод. За това прикани здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга на НОЩ в Министерски съвет. Коментарът си министърът направи по отношение на въпрос има ли подготвеност членовете на СИК да бъдат имунизирани преди вота, с цел да бъдат защитени от заразяване.

" Ако мислим единствено за изборите, хората ще ни не помнят и ще спрат да мислят за нас. Изборите ще дойдат, само че в случай че продължим да мислим единствено за изборите, без да мислим за здравето на хората, ще би трябвало да избираме нов народ, а не да организираме избори ", безапелационен бе проф. Ангелов.

Той увери, че има задоволително количество ваксини. Политиците се пробват да прокарат една мисъл, че няма задоволително ваксини, само че това изрично не е правилно. Българската страна е осигурила задоволително количество ваксини за всички български жители, увери здравният министър.

" Всеки български политик би трябвало да си даде явен отговор пред себе си - въпросът с пандемията и въпросът с имунизациите не са въпроси, които да се политизират. За последните 30 години се нагледахме на политици, които се пробват да решат проблемите на България или на избрана група от хора, само че пристигна време да мислим за решение на проблемите на всеки обособен български жител, а не да се крием зад решение на проблемите на България ", акцентира проф. Ангелов.

Той се пошегува, че съвсем всичко към този момент е дадено, само че се търсят хората, които да го изпълнят.

Ангелов е уверен, че хората могат да разграничат истината от лъжата, а доверие не се получава, а се печели единствено с ясни резултати. Доверието се заслужава, доверието не се желае, подчертава проф. Ангелов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР