Политиците отдадоха почит на покойния патриарх Неофит. Да се поклонят

...
Политиците отдадоха почит на покойния патриарх Неофит. Да се поклонят
Коментари Харесай

Политиците отдадоха почит на покойния патриарх Неофит

Политиците отдадоха респект на починалия патриарх Неофит. Да се поклонят пред духовния водач в храм-паметника " Свети Александър Невски " пристигнаха стотици жители, политици и общественици. Сред тях бяха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и министър председателят и вицепремиерът в оставка Николай Денков и Мария Габриел.

Според президента имаме да учим доста уроци от патриарх Неофит.

" Помня по какъв начин той ме благослови още при започване на първата ми кандидат-президентска акция. Няма да не помни неговите думи, че вярата в положителното би трябвало да ни сплотява и да ни крепи като народ " страдание нашата среща беше една от последните му. Не пропускаше на празник да ми изпрати персонално обръщение. Пазя тези документи и ще ги вардя цялостен живот. Ще го запомня с най-топлите, най-благите очи и най-всеопрощаващата душа “.

Урокът, който би трябвало да научим от него, е на приемливост и любов посред ни, уточни вицепрезидентът.

Патриарх Неофит обединяваше България, съобщи някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски.
„ Ще запомня патриарх Неофит с неговата подготвеност да сплотява и да разбере другия “, сподели още някогашният министър председател.

Симеон Сакскобургготски напомни, че е имал доста срещи с блаженопочившия български патриарх. „ Имали сме толкоз диалози и срещи. Жалко, че си отиде толкоз рано “, добави той.

" Всички скърбим, това е огромна загуба. Патриарх Неофит беше същински духовник! Голям другар на Русия. Нашата черква скърби дружно с българите и българския народ “. Това съобщи посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която дойде в храм-паметника „ Свети Александър Невски “, с цел да отдаде респект на Негово Светейшество.

Тя уточни, че патриархът на Русия и Москва Кирил няма да може да участва на погребението на Неофит:„ Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и имат общи мероприятия. Ще участва представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той към този момент е тук “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР