Политици, президенти, хора от бизнеса и публичния сектор присъстваха на

...
Политици, президенти, хора от бизнеса и публичния сектор присъстваха на
Коментари Харесай

24 години по-късно: Президентът Клинтън отново у нас за лидерски бизнес форум

Политици, президенти, хора от бизнеса и обществения бранш участваха на лидерската среща с някогашния американски президент Бил Клинтън. Той е в България по покана на ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев. Разговорите са във втория ден от визитата на Клинтън в София, предава.

Годината е 1999. Десетилетие след измененията, България има потребност от посока. А първото посещаване на настоящ американски президент трансформира курса ни – на Запад.

„ Винаги ще съм горделив с това, че бях първия държавен глава на Съединени американски щати, пристигнал в България. Ето го и президентът Петър Стоянов, който ме предложения – на първия ред е ", съобщи Клинтън.



И като се изключи че участва, Стоянов също върна лентата 24 години обратно.

„ За първи път той даде послания, които отекнаха в целия свят – България би трябвало да стане член на Евроатлантическото семейство, инвестирайте в България. Тоест визитата беше дипломатическо ", разяснява в този момент Петър Стоянов, президент на България (1997 – 2002).

А този път, счита той, визитата би могла да е по-стратегическа за българския бизнес.

„ Всяко едно посещаване на международна персона като президента Клинтън е значимо за България, тъй като България влиза във фокуса на новините. Освен всичко съм и персонално разчувствуван. Така че веселя се, да, това му споделих и в този момент ”, съобщи Петър Стоянов. 



Положителна беше и равносметката на президента Клинтън за смяната, която страната ни е претърпяла през миналия четвърт век.

„ България съумя да заеме достойното си място в Европейски Съюз и НАТО и продължи да е добър другар на Америка ”, сподели Бил Клинтън.

А през днешния ден задачата, с която 42-ият президент на Съединени американски щати застана пред водачите от българския бизнес и обществения бранш, беше една: да ги въодушеви и подтикне към деяние.

„ Живеете доста покрай спора в Украйна, сблъскваме се с климатичните проблеми, с мигрантския напън. Да си сътрудничим е по-добро решение от това да сме в спор. И съвсем постоянно демокрацията е по-добро решение от авторитаризма ”, съобщи Бил Клинтън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР