Политиката на премиера Кирил Петков и Продължаваме промяната (ПП) по

...
Политиката на премиера Кирил Петков и Продължаваме промяната (ПП) по
Коментари Харесай

Македонияяя! Няма прошка, Слави слага кръст на коалицията

Политиката на премиера Кирил Петков и " Продължаваме промяната " (ПП) по тематиката " Македония " е съществена причина за водача на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов да реши да изтегли министрите си от кабинета и депутатите си от ръководещата обединението. това стана ясно от траяло 90 минути изявление ва шоумена за водещия от Дарик радио Константин Вълков.

" Напускам държавното управление поради Македония! Македонияяя! Нарушено съдружно съглашение ", провикна се разяреният Трифонов след мъчителни пояснения по къс лист от тематики, за които водещият му задаваше въпроси.

Смятам, че това е вярно, тъй като е по-малко неприятно от това, което стартира да се образува. Мисля, че Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят и се държат по несъответстващ метод. Мисля, че би трябвало да бъдат спрени и го върша, безапелационен е Слави Трифонов по решението партията му да се отдръпна от властта.

Стремя се да споделям истината и това е част от метода, по който се държа - нямайте подозрение в това, увери Трифонов още при започване на диалога.

Аз не съм популист. Популо идва от народ - да си популист значи да приказваш неща, които се харесват на народа. Аз споделям това, което мисля. Имам цел, не се изживявам като модернизатор. Моята цел е да свърша работа, сподели водачът на Има Такъв Народ.

Целта на Има Такъв Народ беше да се вкарат в деяние решенията на референдума, който организирахме. Това беше първата цел. После се случиха един куп неща, касаещи вдишване на отговорност. Ние спечелихме изборите, не успяхме да осъществяваме държавно управление и тогава аз направих изказване, че идващия път ще създадем всичко допустимо да има държавно управление. Подписахме съдружно съглашение и беше образувано държавно управление до оня ден, когато заявих, че издърпвам министрите си, изясни Трифонов.

Дали ще има държавно управление от тук нататък е към този момент въпрос на Конституция. Не съм имал подозрения, че ще е елементарно, съобщи той.

Най-големият компромис беше да участваме дружно с Българска социалистическа партия, тъй като преди този момент за нас Българска социалистическа партия беше част от статуквото. В началото Кирил Петков и Асен Василев организираха обособени срещи с всеки един от сътрудниците. Аз се срещнах с Кирил Петков в студиото на малкия екран 7/8, където той популяризираше пробиотик - дори по този начин съм го записал в телефона си " Кирил пробиотик ". След това президентът го назначи за министър на стопанската система и се видяхме, тъй като той изяви предпочитание да взе участие в изборите и в вероятно ръководство, в случай че ги спечелим, напомни Слави Трифонов.

Предложих Асен Василев да бъде министър на еврофондовете, Петков твърдо сподели, че той би трябвало да е на финансите. Моето схващане е, че спечелилата партия би трябвало да дава отговор за тези постове. След това пристигнаха с Асен Василев в офиса ми в НДК и организирахме диалог за това държавно управление. Напрежение нямаше - те са доста гъвкави, флексибилни, приказват с готовност нещо да се случи. Кирил Петков е по-скоро прочувствен, Асен Василев е еластичен в посока да стане нещо, сподели шоуменът.

Трифонов бе безапелационен, че е взел решение да отдръпна Има Такъв Народ от обединението по две съществени аргументи. Едната е, че във връзка с Република Северна Македония се води двойна политика, а другата е чисто финансова, защото, по думите му, страната е много зле финансово.

Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Не стават да се занимават с ръководство на страна. Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта, изрично съобщи Слави Трифонов, уточнявайки, че това е негово мнение.

На въпроса отговорно ли е решението да напусне обединението, Трифонов съобщи: " По-малко неприятно е, в случай че не вземам участие в тази коалиция, в сравнение с да продължа да вземам участие. "

За морала се грижат фамилията, учебното заведение и църквата. Кирил Петков към кое от тях е? Негова работа ли е да споделя кое е честно и кое не, попита риторично Трифонов.

Като че ли четворната коалиция се появи с една цел - да престане властническото ръководство на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото. " Продължаваме промяната " ръководи като тях, същите са, счита Слави.

Аз съм удобен човек и се пробвам да свърша работа на база на опита, който имам. Дали одобрявам Кирил Петков или не няма значение. Има значение Кирил Петков да свърши работа. Преди към месец ми стана ясно, че това е невероятно, сподели Трифонов. Той не се спря да се пробва да ни прескача по проблема Северна Македония. Просто не ни чу. Истината е, че просто лъжеше.

Управлението на ГЕРБ изкара хората на улицата, ние бяхме част от тези митинги. И беше напълно разумно това време да свърши. Аз съм срещу този метод на ръководство и несъмнено, че съм срещу тях. Проблемът е, че Политическа партия наподобяват на тях като ръководство.

Той дефинира като " цялостни нелепости " изказвания в медиите за връзки и зависимости на партията му с Движение за права и свободи. Последният път, в който съм виждал Ахмед Доган, е било преди 15-16 и повече години в студиото на една друга телевизия. Не се виждам с никой от Движение за права и свободи, акцентира изрично Слави Трифонов.

Има хора, които на мен са ми другари, не кукловоди. Орлин Алексиев е мой другар, да. Познаваме се с него от 20 години. Няма безусловно нищо общо с цялата тази работа. Нямам визия с какво се занимава, какво прави. С него в никакъв случай не си приказваме за политика. Аз съм индивидът, основал " ИТН " и съм единственият човек, който може да каже дружно с моите сътрудници, сценаристите, какво се случва в Има Такъв Народ. Няма никой различен.

Трифонов изясни, че се е посъветвал с депутатите от Има Такъв Народ и те са дали своето единодушие, че е време да се излезе от тази коалиция.

Това, което постоянно съм правил, е свободата на словото. Медии, които бяха доста близки до Бойко Борисов, бяха в непрестанно акции против мен. Сега има доста медии, близки до Кирил Петков, изясни Трифонов. Срещу мен се сипят непрекъснати неистини, добави той.

Трифонов разяснява и абсурда с лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Тези гранично-пропускателни пунктове са отговорност на други министерства. Аз нямам никаква информация и нищо общо. Как желаете да ви дава отговор на този въпрос, като не нося отговорност, съобщи той. Нито имам митничари разполагаем, нито имам общо с Гранична полиция, нито ми е ясно, безапелационен е Трифонов.

С кого желаете да кажете, че имам нещо общо? Аз нямам нищо общо с Движение за права и свободи, с Капъкуле, за какво желаете да ме накарате да се изяснявам, акцентира водачът на Има Такъв Народ.

Македония е един доста мощен прочувствен проблем за всички българи. Това е проблем, който касае историята и съвремието на България, съобщи Слави Трифонов. Ние първи признахме Македония като страна. Дадохме им танкове, постоянно сме се отнасяли към тях като към наш брат. Българите постоянно са били с голямо прелестно възприятие към тях. Над 100 000 от тях имат български паспорти, а при преброяването са 3000. Защо се опасяват да се нарекат българи, попита Трифонов. Аз съм си приказвал с тези хора там, те са подложени на стрес. Докато Македония не одобри българите в Конституцията си и не избави Договора от 2017 година, в случай че зависи от мен, няма да започва договаряния за участие в Европейски Съюз, добави той.

Кирил Петков води двойна политика във връзка с Северна Македония и в това съм уверен, безапелационен е Трифонов.

Трифонов разяснява и въпроса дали би подкрепил експертно държавно управление: " Винаги съм се уповавал на специалисти. Уважавам хората, които правят работа. За мен единствената опция е да свършиш работа добре и това могат да го създадат специалистите. "

Той изрече благодарността си към министрите на Има Такъв Народ. Заяви, че съгласно него е рано да се приказва за програмно държавно управление и би трябвало първо да се употребяват опциите в Конституцията.

Лидерът на Има Такъв Народ разяснява и въпроса за законопроекта за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за неин ръководител: " Опитът ми с Българска народна банка е скръбен по какъв начин работи Политическа партия. Те считат, че са прави, когато оферират един човек. Не работят партньорски. Тази история с Рашков Кирил Петков я започва, на другия ден сподели, че не е правилно. Когато има коалиция тези неща би трябвало да бъдат обсъждани по един избран модел. "

Аз по този начин и не можах да схвана за какво Кирил Петков се държеше по този метод с Любомир Каримански, нямам никаква визия, добави Трифонов. По думите му, министър председателят е декларирал: Който и да е на Българска народна банка, единствено да не е Каримански. Аргументите му били, че не го харесва и " тъй като Каримански е петно ", изясни Трифонов. И добави, че оттогава не е разговарял с Кирил Петков.

Еврото би трябвало да пристигна в България - безапелационно съм за това. Еврото би трябвало да бъде част от нашата страна, безапелационен е Трифонов. Той добави, че различия в обединението за въвеждане на еврото не е имало.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР