Политиката на правителството на България е насочена към ускорено увеличаване

...
Политиката на правителството на България е насочена към ускорено увеличаване
Коментари Харесай

Петков: Политиката ни е насочена към увеличаване на доходите

Политиката на държавното управление на България е ориентирана към ускорено увеличение на приходите посредством реализиране на по-висока претовареност и продуктивност на труда. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков на среща с членове на комисията по претовареност и обществени въпроси на Европейския парламент.

През първото полугодие на 2017 година междинната заплата в България се е нараснала с 10% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. За 2018 година се планува близо 11% растеж на минималната заплата - от 460 на 510 лева, сподели министър Петков.

Той добави, че всички ограничения и дейности на държавното управление са в поддръжка на напъните младежите да остават и осъществят в у нас. Има наклонност на увеличение на българите, които се връщат от чужбина. Затова способства и капиталовият интерес от задгранични работодатели, който страната ще продължи да предизвиква, добави министър Петков.

В срещата участваха заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров. По време на диалога бяха показани целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на заетостта и обществените въпроси. Обсъдени бяха политиките на българското държавно управление за повишение на заетостта измежду младежите и хората над 55 години и приходите и ограниченията за поощряване на общественото включване и интеграция на хората с увреждания.

Заместник-министър Русинова показа целите на Българското председателство в региона на заетостта и обществената политика. Основните тематики, които страната ни ще сложи в центъра на европейските диспути през първата половина на 2018 година са бъдещето на труда, политиките за ранно детско развиване и интеграция на хората с увреждания, както и опциите за поддръжка от Европейския обществен фонд след края на сегашния програмен интервал 2014-2020 година

Заместник-министър Лазаров показа ограниченията за повишение на заетостта и понижаване на безработицата измежду младежите и хората над 55 години, които имат проблеми да се осъществят на пазара на труда. Той уточни, че безработицата в България е 6,4%, до момента в който междинното й ниво в Европейски Съюз е 7,9%.

Заместник-министър Петрова разяснява, че развиването на обществената стопанска система и общественото предприемачество са измежду целите на българското държавно управление. Тя добави, че Министерството на труда и обществената политика ще провежда конференция на високо равнище по тези тематики в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР