Политиката на настоящите власти в Япония прави невъзможно възобновяването на

...
Политиката на настоящите власти в Япония прави невъзможно възобновяването на
Коментари Харесай

Русия: Няма изгледи за подписване на мирен договор с Япония

Политиката на актуалните управляващи в Япония прави невероятно възобновяването на договарянията за кротичък контракт. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, представен от ТАСС.

" Политиката на настоящето държавно управление на Япония прави невероятно възобновяването освен на договарянията за кротичък контракт, само че и на доста други планове и съглашения, които имахме поради, по този начин да се каже. Така че ще изчакаме, до момента в който обстановката се промени, и тогава ще мислим какво да вършим, посочи той.

Коментирайки проектите на японския министър председател Фумио Кишида да насърчи антируските наказания в границите на председателството на Япония в Г-7, Руденко разказа ролята, която Токио избра като " почтена за надълбоко страдание ". За страдание доста неща, които се опитахме да изградим с тази страна от позиция на икономическите, филантропичните и други връзки, бяха разрушени през последните години, добави Руденко.
 Русия продължава да смята противоречивите Курилските острови за свои територии
Русия продължава да смята противоречивите Курилските острови за свои територии

Така отговори Захарова на митингите на Япония против провежданите учения

По думите му Япония е застанала на страната на политиката на Съединени американски щати за уединяване на Русия. Изглежда, че Япония слага каруцата пред коня, сподели още той.

Русия и Япония водят договаряния за кротичък контракт след Втората международна война от средата на 20 век. Основният препъни камък е въпросът за собствеността върху южните Курилски острови. След края на Втората международна война всички Курилски острови бяха включени в Съветския съюз. Япония обаче оспори собствеността върху островите Итуруп, Кунашир, Шикотан и редица незабранени острови от Малкия Курилски било, наречени острови Хабомай в Япония.

През 1956 година Съветският съюз и Япония подписват взаимна декларация за преустановяване на ситуацията на война. Двете страни възобновиха дипломатическите и други връзки, само че до през днешния ден не е подписан кротичък контракт.
 Русия сложи Противовъздушна отбрана системи на Курилските острови
Русия сложи Противовъздушна отбрана системи на Курилските острови

Спорът сред Русия и Япония за островите датира от края на Втората международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР