Политиката излиза от режима на рекламна кампания - с рекламни

...
Политиката излиза от режима на рекламна кампания - с рекламни
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Политиката излиза от режима на рекламна кампания и отива към диалог

Политиката излиза от режима на рекламна акция - с рекламни лозунги, и влиза в диалогов режим. Това съобщи пред бТВ психологът Росен Йорданов.

По думите му, в политиката е доста значим важен ритуалът – без значение дали ще се сътави правиетлство е значимо, че партиите са влезнали в диалогов режим.

„ Въпросът е, че това е нормализация на пътя, по който ние като страна би трябвало да вървим, с цел да не се сме племенно общество, в каквото се превърнахме “, разяснява специалистът.

Той уточни, че в политиката разликата е сред това да се водиш от някаква засегнатост на персонална основа и да надмогнеш персоналното – да търсиш всемирен или общонационални цели - това е " умеенето да си политик, а не инцидентно попаднал " на политическия терен.

Росен Йорданов означи, че президентът Радев за следващ път е надскочил институционалната си роля, защото „ не е негова работа да разяснява кой какво е коментирал, да дава директиви “.

„ Той за следващ път сподели, че взе участие политически, което не е негова роля. Преигра много, нямаше потребност от това. “ – акцентира психологът.

По думите му, до момента в връзките сред партиите на напред във времето са били хората, които упорстват ултимативно и по болшевишки да се случват някакви неща, само че отиваме към примирителност – в деяние влизат тези, които са по-диалогичната част от политическите сили, не са толкоз ултимативни.

Йорданов добави, че без значение дали ще има държавно управление, ще се сътвори контакт сред тези елементи в политическите обединения, които са в плоскостта на „ застъпване “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР