Политиката е висшата форма на здравеопазването, заради нелепи политически решения

...
Политиката е висшата форма на здравеопазването, заради нелепи политически решения
Коментари Харесай

Мангъров: Трета вълна няма - нека се върнем към нормалния начин на живот

Политиката е висшата форма на опазването на здравето, поради нелепи политически решения се стигна до загуба на доста животи. Това сподели в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ доцент Атанас Мангъров, шеф на Коронавирус отделението в СБАЛ по паразитни и инфекциозни заболявания “Проф. Иван Киров ”. Той изясни, че за предходната година умрелите от други болести, които биха могли да бъдат лекувани, са толкоз, колкото умрелите от или с COVID-19. Според доцент Мангъров трета вълна у нас няма, през последните месеци процентът на новооткритите инфектирани е сред 8 и 10.
„ Няма смисъл хората, изкарали вируса, да се имунизират. Това опонира на положителната здравна процедура, така те имат натурален имунитет, доста по-силен от този, който се основава от имунизацията. Антителата, които човек има след болестта, могат да повлияят по неподходящ метод при РНК имунизациите. Това е догадка, която би трябвало да се ревизира доста съществено “, акцентира той.
По думите на доцент Мангъров не е работа на хората сами да избират имунизациите, подобаващи за тях.
„ Това е работа на тези, които купуват имунизациите и ги слагат. Не е работа на един човек, който не е медицински просветен, да си избира едната или другата ваксина. Това е работа на лекаря, който ще му сложи имунизацията и той е индивидът, който носи цялата отговорност за всичко, което се случва на пациента с сложена ваксина “, сподели още той.
Заразата се популяризира там, където се събират доста хора в затворени пространства, само че няма по какъв начин хората да спрат да живеят, акцентира инфекционистът. Според него хората би трябвало да се върнат към естествения си метод на живот, като възрастните хора и тези с съпътстващи болести би трябвало да се пазят и да бъдат защитавани, доколкото това е допустимо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР