Политиката е сложна игра, казва емблематичният български дипломат и политик,

...
Политиката е сложна игра, казва емблематичният български дипломат и политик,
Коментари Харесай

Двете най-стилни дами в парламента - Десислава Атанасова и Дани Каназирева

" Политиката е комплицирана игра ", споделя емблематичният български посланик и политик, министър в четири кабинета, Атанас Буров.

Времето след него сподели, че и дамите могат да играят сполучливо тази игра. Има целеустремени и решителни дами, които пропукват клишираните правила с типичния на дамите финес и се трансформират в ярки облици на политическата сцена.

Такива дами в сегашния парламент са " остриетата " на ГЕРБ Десислава Атанасова и Дани Каназирева - двете най-стилно облечени дами, които заседават на парламентарните банки и изнасят тежки политически борби от парламентарата естрада.

На фона на опитите на младите лица, които нахлуха в политиката, Атанасова и Каназирева не престават линията на класическата визия. Те следват стилните трендове, само че в никакъв случай не прекрачват границата на протоколните правила и правила.

Определено можем да твърдим, че и двете депутатки са изящни дами, само че с самостоятелен жанр: Атанасова следва консервативната грациозност, а Каназирева - сантименталната грациозност.

Освен това депутатките са и огнени ораторки. Преимущество им носи правното обучение, което и двете имат. И до момента в който пловдивчанката Каназирева се лимитира в границите на юридическите правила и проблеми, то родената в Дулово Атанасова в последните години израсна като парламентарист и политик. Тя е доста добре готова в изявленията си, в никакъв случай не разчита на импровизации, постоянно е аргументирана при отстояване на тезите си. Има верен диалект и вярно структурирана мисъл, която се отличава с чист език, без мрънкане и незавършени фрази.

Десислава Атанасова не си разрешава фриволности нито в изявленията, нито във визията. Носи поли със наложителна дължина под коляното, синхронизира обособените детайли на облеклото си цветово и сортира подобаващите аксесоари за всеки мотив. Нейна запазена марка са бонбонените цветове, късата, постоянно подредена фризура, и обемните чанти на международни марки.

Не е загадка, че Атанасова обожава творенията на Шанел, Долче и Габана, Гучи, само че постоянно може да бъде забелязана и в български марки. Любопитен факт е, че някои от облеклата ѝ даже са шити по персонално нейна концепция.

Юристката избира костюми от две елементи със сако и пола. Връхните ѝ облекла са подчертани в региона на яката или като цяло в горната част, само че постоянно с класическа кройна. Обича брошките, от време на време са обемни, само че по принцип бижутата ѝ са семпли, от благородни метали с перли или изящни камъни.

Същата грациозност Атанасова резервира във визията си и в всекидневието. Обича дълги ризи и блузи с цветни детайли и рокли с обичайни десени още веднъж с подобаващата дължина.

Нейната колежка Дани Каназирева е много по-смела в избора си на облекла отвън работното място. Тя постоянно качва персонални снимки във Facebook и Инстаграм, на които е със състезателен екип измежду природата или с дънки на екскурзия. Позволява си и по-къси поли и рокли, само че постоянно стилни и уместно подбрани за момента.

Каназирева разграничава служебните си задължения от персоналното си време. Ето за какво по време на работата си като регионален шеф на Пловдив и в следствие като народен представител е очебийно по-обрана във визията си. Стилът ѝ е грациозен и разчупен по едно и също време, съвременен и сантиментален, елегантен и актуален.

Носи типичен бели ризи, било то с акцент върху високата яка или панделата към врата. Панталоните ѝ постоянно са изчистени и тъмни. Саката - бели или ярки - розови, сини, червени, са с разкроени ръкави или с вталени кройки и шикозни копчета. Не обича огромни бижута, носи само скромни обици и перлени колиета. Прическата ѝ пък постоянно е съвършена, даже се трансформира в нейна запазена марка.

Всичко изброено прави двете депутатки от ГЕРБ най-стилните дами в Народното събрание. Макар и леко различаваща се визията на Десислава Атанасова и Дани Каназирева постоянно е премерена, елегантна и изящна. Те ловко споделят освен посредством словото си, а и посредством облеклото си. А както знаем, постоянно образните послания са половината от цялостното подстрекателство, което оставя дадена персона.

Особено в случай че тя е дама и още по-категорично, в случай че тази дама е и политик.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР