Политиката е неспособна да възпроизведе решение.Това заяви бившият президент на

...
Политиката е неспособна да възпроизведе решение.Това заяви бившият президент на
Коментари Харесай

Станишев: Политиците живеят в свой свят, а е нужен диалог - в криза сме, в Европа се води война

Политиката е неспособна да възпроизведе решение.

Това съобщи някогашният президент на ПЕС и някогашен министър председател Сергей Станишев в „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Политиците някак си живеят в личен свят и ми се коства, наблюдавайки пристрастеностите в Народното събрание сега, че огромна част от партиите са застинали през 2021 година, когато започнаха този цикъл от 4 избора за 18 месеца, което е голям стрес за обществото “, разяснява още той.

„ За 18 месеца не откриха метод да водят логичен разговор между тях, тъй като в последна сметка това е задачата пред политическите партии. Имаме извънредно висока инфлация, рецесия на доставките, на енергетиката, имаме пълномащабна война на територията на Европа - това няма по какъв начин да подреди целите на политиците, а в случай че не са подредени, това е некомпетентност “, съобщи Станишев.

Според него съдържателния диалог в политиката се губи и не се подчертава толкоз на действителните проблеми на хората в медиите. „ Кое значимо сега - по какъв начин хората ще си платят сметките, т.е има един противоположен дневен ред “, сподели той.

Станишев разяснява какво е научил за 11 години като президент на ПЕС. „ Трябва да се научиш да чуваш всеки почтително, да търсиш причините му и въз основата на общи полезности да изграждаш нови политики, които да бъдат съответни, да покажат на хората, че Европейски Съюз има смисъл “, безапелационен бе той.

„ Единовластието постоянно е рисков фактор, тъй като Монтескьо е споделил, че властта корумпира, а безспорната власт корумпира безусловно. Корумпира значи не просто взимане на пари като подкуп, а като метод на мислене. Това е рисковият фактор в единовластието “, сподели още той.

На въпрос къде са сбъркали младите политици, Станишев отговори „ коства ми се, че в чувството, че животът стартира от тях, тъй като те съставляват протест на едно потомство, което не беше политически интензивно през годините и чувството, че ние дойдохме, хората са с нас, ние представляваме националната воля, нямаме потребност да приказваме с другите. Каквото кажем, това става и би трябвало да стане неотложно и бързо. Това е интернет поколението, което счита, че всичко е на един клик разстояние. “

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР