Политикът Алексей Навални вероятно е починал много по-рано, отколкото обяви

...
Политикът Алексей Навални вероятно е починал много по-рано, отколкото обяви
Коментари Харесай

Затворник от Полярен вълк: Навални почина много по-рано

Политикът Алексей Навални евентуално е умрял доста по-рано, в сравнение с разгласи съветската Федералната работа за осъществяване на наказванията, споделя пред Новая газета Европа пандизчия в колонията ИК-3 „ Полярен вълк “, поискал анонимност.

Според него още вечерта на 15 февруари в пандиза е почнал " неразбираем разгар “. Вечерната инспекция, която се организира от 20:00 до 20:30, " беше доста ускорена “, споделя той. Тогава всички били затворени в бараките, предизвестени да не вършат никакви придвижвания и защитата била засилена.

" Чухме някакви коли да влизат в зоната късно вечерта и през нощта на три пъти, само че нямаше по какъв начин да ги забележим през прозореца “, прибавя той.

По думите на наказания сутринта на 16 февруари сутринта е почнало цялостно " претарашване “: чиновниците на колонията конфискували няколко мобилни телефона, карти, както и нагреватели за вода, за които преди този момент си затваряли очите. От думите на надзирателите пандизчиите заключили, че колонията чака инспекция. В същото време събеседникът на изданието отбелязва, че администрацията нормално научава за такива инспекции месец авансово и се приготвя авансово за тях.

Той прибавя, че за гибелта на Алексей Навални в колонията е станало известно към 10 часа сутринта (08:00 московско време). Отделното помещение от килиен вид, където бил държан политикът, се намира настрана от бараките, само че наоколо до него нямало коли за спешна помощ: кола за спешна помощ се появила след известието за гибелта на опозиционера.

" Мисля, че Навални умря доста по-рано от оповестеното време. Най-вероятно предходната вечер. Иначе за какво трябваше да ни затварят компактно в бараките и сутринта да провеждат обиск? “, споделя пандизчията.

В същото време той отбелязва, че гибелта на Навални е била изненада за управлението на колонията. " Още от сутринта и " хазяинът “ (началникът на колонията) и " кумът “ (началникът на оперативната част на колонията) се разхождаха като ударени с празен чувал по главата “, споделя събеседникът на изданието.

По думите му към 13:00 часа московско време няколко коли пристигнали в ръководството. Една от колонията " Полярна сова” за наказани на пожизнен затвор, две от Лабитнанги, най-близкия град до село Харп, и една е от Салехард - столицата на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. Затворникът допуска, че участниците в срещата " създават обща позиция пред комисията от Москва “.

За идването на комисия от централата в колонията научили почти по същото време, в което разбрали и за гибелта на Навални. Според пандизчията това е още едно доказателство, че политикът е умрял доста по-рано от оповестеното.

Според формалната информация на Федералната работа за осъществяване на наказванията на 16 февруари Алексей Навални се почувствал зле след разходка и изгубил схващане. " Необходимите реанимационни ограничения “ не дадоха позитивен резултат, " лекарите от незабавна помощ установяваха гибелта “.

Двама високопоставени източници в Следствения комитет разказали, че Навални е бил " постепенно тровен в ареста от август, с цел да бъде породена гибелта му “, а основният " лобист “ се твърди, че е бил ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин, който имал персонална злост към политика поради неговите следствия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР