Политическото убийство на кмета на полския град Гранск Павел Адамович

...
Политическото убийство на кмета на полския град Гранск Павел Адамович
Коментари Харесай

Комитетът на регионите осъди разделението и омразата в политиката

Политическото ликвидиране на кмета на полския град Гранск Павел Адамович е едно от най-коментираните събития измежду участниците на 133 пленарна сесия на Комитета на районните и локални управляващи в Брюксел, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Той е член на комитета за трети мандат. Комитетът е приел мнение, в което осъжда разединението и езика на омразата, употребен в политиката.
53-годишният Адамович умря на 14 януари откакто ден по-рано бе атакуван и тежко ранен с нож в гърдите по време на благотворителен концерт. Павел Адамович е кмет на Гданск от 1998. Заради демократичните си възгледи той е заплашван и нападнат от проправителствени и извънредно десни политически кръгове. След убийството хиляди хора и политически водачи жигосаха разединението и омразата. Бившият полски президент Лех Валенса упрекна политиката за смъртоносното нахлуване против Адамович.
На 133-та пленарна сесия на комитета на районите, която се организира на 6 и 7 февруари и е първата за годината представителите на локалните и районни управляващи са излезли с 9 мнения. Те са свързани откриването на нови европейски стратегии и с предлаганите промени в до момента настоящите стратегии за обучение, просвета, научни проучвания и нововъведения. Обсъждани са тематиките по отношение на изкуствен интелект за Европа, дигитализацията в бранша на опазването на здравето, справяне с онлайн дезинформацията, пътна сигурност и автоматизирана подвижност и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР