Политическият съвет: Научихме си горчивия урок НДСВ ще живее и

...
Политическият съвет: Научихме си горчивия урок НДСВ ще живее и
Коментари Харесай

НДСВ направи разбор за лошото си представяне на 2 април и се готви за нови избори

Политическият съвет: Научихме си горчивия урок
Национална движение „Симеон Втори" ще живее и ще се бори, сподели водачът Станимир Илчев

Политическият съвет на Национална движение „Симеон Втори" одобри систематизиран отчет за резултатите от изключителните парламентарни избори на 2 април 2023 година Председателят на партията Станимир Илчев предложи сериозен разбор за представянето на Национална движение „Симеон Втори" на изборите, учреден на 22 отчета от регионални координатори или водачи на листи в страната, оповестиха от пресцентъра на партията.

Никой не е удовлетворен от резултатите, заключи той, само че и никой не слага под подозрение извода, че като се поучим от грешките, можем да продължим да укрепваме структурите и да създадем още в дребни градове и в села. Национална движение „Симеон Втори" ще живее и ще се бори, сподели той.

Липсата на време, неналичието на финанси, неналичието на опит у младите деятели на партията се отразиха отрицателно на резултатите, подчертаха в изявленията си членове на ПС. Но в този момент знаем къде сме сбъркали, научихме си урока и идващия път резултатът на Национална движение „Симеон Втори" ще е в пъти по-добър, сподели Атанас Гиздов от Благоевград. Национална движение „Симеон Втори" направи нещо като генерална подготовка преди все по-близо очертаващите се избори. Вече има партийни деятели, които са с доста добър късмет за присъединяване и в локални избори, акцентира основният секретар на Национална движение „Симеон Втори" Съби Давидов.

Програмата на Национална движение „Симеон Втори" бе също предмет на полемика по време на съвещанието. Според някои регионални координатори в препоръчаната стратегия липсват нововъведение и хрумвания, които да я отличат от другите партии. Д-р Георги Желев от Добрич уточни нуждата от ребрандиране на партията в необятния смисъл на думата посредством хрумвания и нови лица, които да се открояват с опцията да предложат опция на хората близка до тях, а не да се следват утъпкани и до болежка познати и неползотворни пътища.

Особено самокритичен бе ръководителят Станимир Илчев към организационните недостатъци, които съпътстваха акцията – неработещ щаб, слаба вътрешна връзка, липса на покровители в секциите, липса на добре готови и задоволително медийни лица, както и некоординирана и нецентрализирана медийна акция.

Идват избори, дали ще са парламентарни или локални и в каква последователност, не можем да кажем през днешния ден, само че каквито и да са, Национална движение „Симеон Втори" би трябвало да се готви и да взе участие интензивно в публичния живот и в разнообразни прояви, акцентира Станимир Илчев и съобщи готовността на управлението да оказва помощ на всички деятели по места, с цел да може партията да се показва доста по-убедително пред жителите и да печели по-високо доверие.

Следващата седмица следва приемането на десетки нови членове на партията, които са подали своите заявление за участие, както и начало на процеса на образование на актива на партията, заяви ръководителят на Национална движение „Симеон Втори".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР