Политическият елит на Европа се стича в София за срещата

...
Политическият елит на Европа се стича в София за срещата
Коментари Харесай

Доналд Туск пристигна в София, премиерът го посрещна

Политическият хайлайф на Европа се стича в София за срещата сред Европейски съюз и Западните Балкани, която ще се състои на следващия ден.

У нас дойде и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

" Посрещнах моя огромен приятел Доналд Туск в София. Започва ЕНП срещата на върха в резиденция " Бояна ". По-късно с Доналд ще беседваме по настоящите тематики ", уточни министър председателят Бойко Борисов във Фейсбук.

Съпътстващата стратегия на Срещата на върха стартира от през днешния ден - със срещи на Европейската национална партия, координационна среща на Партията на европейските социалисти, както и неофициалната вечеря на държавните ръководители на Европейския съюз.

На конференция Доналд Туск съобщи, че Европа се нуждае от единен политически фронт.

На идната публична вечеря с лидерите той ще изиска нуклеарното съглашение с Иран да продължи, макар отдръпването на Съединените щати, оповестява Българска национална телевизия. 

" Искам Европейска комисия да получи зелена светлина, тъй че да е подготвена да работи, когато европейските ползи са наранени. Трябва да търсим способи да намираме сътрудници, за да адресираме за съществени проблеми по отношение на програмата на Иран и техните районни действия. Европа би трябвало да е признателна на президента Тръмп, тъй като с помощта на него ние се отървахме от всички илюзии, той ни накара да осъзнаем, че в случай че ни би трябвало помощ, ще намерим тази помощ на края на личната си ръка ", сподели ръководителят на Европейския съвет.

" Европа би трябвало да направи всичко допустимо да се отбрани, без значение от Трансатлантическата връзка, само че в това време, би трябвало да се готови и за тези сюжети, в които би трябвало да действаме независимо ", счита той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР