Политическият анализатор Нидал Алгафари смята, че по-скоро страната отива към

...
Политическият анализатор Нидал Алгафари смята, че по-скоро страната отива към
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Президентът надроби цялата тази попара, която сърбаме в момента

Политическият анализатор Нидал Алгафари счита, че по-скоро страната отива към нови избори, защото не вижда по какъв начин политическите партиии ще се договорят за държавно управление.

" Никой не може да изясни, някаква шизофренна история се получава. Защото тази шизофрения, която има в политиката, се развива и в малко по-друг вид. Допреди време слушах по какъв начин от Политическа партия няма да вземат участие в държавно управление с ГЕРБ, и няма да поддържат държавно управление, подкрепяно от ГЕРБ. В същото време те желаеха те да им гласоподават празен чек. Това просто е неясно. Почвам да се колебая, че всички са наясно, че страната ни е в доста тежък стопански колапс сега и на никой не му се поема отговорността да я ръководи сега. За това Бойко Борисов на няколко пъти сподели: " Искам всички да сме дружно виновни, тъй като всички решения, които ще се взимат оттук нататък ще са доста много тежки и не най-хубави за гласоподавателите ". Идеалният вид щеше да е да се обединят ГЕРБ- Политическа партия и Движение за права и свободи, поради евроатлантическата им устременост. Като не се получава това нещо, се отива на идващия вид -  да приказват с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Смятам обаче, че ГЕРБ няма да стигнат до него, тъй като в случай че стане, това държавно управление ще е непрекъснато подвластно от Българска социалистическа партия, там ще е доста тежко решенията да се взимат и ще създадат Политическа партия и Демократична България една доста мощна съпротива, която вероятно това ще й помогне за локалните изблори. По-скоро ще отидем на избори, което е най-логично ", счита той.

" ГЕРБ са усетили, че има някакво напрежение сред Политическа партия и Демократична България и по тази причина споделят, че ключът е в Христо Иванов. Той е работил задоволително добре с Борисов, несъмнено се познават и знаят, че биха могли с всичките пререкания, да се сработят ", сподели още Алгафари в утринния блок на БТВ.

Запитан по кое време президентът ще връчи първия мандат, той отговори: " Трудно ми е да считам какво мисли индивидът, който надроби цялата тази попара, която сърбаме сега всички ние. Но съгласно мен не връчването на мандатите ще покаже по-голяма изясненост, а работата към бюджета. Как ще бъде признат този бюджет, по какъв начин ще бъде гласуван той и какви са концепциите в него ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР