Политическият анализатор и представител на групата на Европейските консерватори и

...
Политическият анализатор и представител на групата на Европейските консерватори и
Коментари Харесай

Политически анализатор: Прави се голям опит да се направи някакъв кабинет

Политическият анализатор и представител на групата на Европейските консерватори и реформисти Кристиян Шкварек не има вяра, че политическата обстановка е изцяло обречена. За „ БНР “ той посочи, че се прави опит да се направи някакъв кабинет , може би даже и с втория мандат.

Срещата сред ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ е посочила, че Бойко Борисов лидира процесите , счита Шкварек. Според него от Политическа партия са пробвали да дебатират и да защитят позицията си, само че това се е случило извънредно пасивно . Той не е схванал защо тъкмо са се събрали двете обединения.

„ Борисов се опита да им изтръгне някакви думи и конкретики. Нищо. Политическа партия са тези, които приказваха. Бях доста изумен, че Демократична България като че ли не участваха. (…) От едната страна имаше сваляне на картите и опит за осъществяване на среща. Видях подобен диалог от страна на ГЕРБ. От другата страна видях стягане. Не знам дали беше квалифицирано или се случи, тъй като не чакаха медиите да останат до края там “ , разяснява още той.

Прекалено доста ПП-ДБ са разчитали да победят на тези избори , уточни специалистът, допълвайки, че те не са имали различен проект и подготовка . Той е на мнение, че в случай че обединението не е била толкоз уверена и е била по-подготвена, може би е щяло да има потребен ход.

Анализаторът няма упования някой да се появи и да подреди държавно управление, като съгласно него това е в наши ръце, както и в тези на политиците ни. С проект Б са подготвени Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ ИТН “, твърди Шкварек, обяснявайки:

„ Виждат, че в един или различен миг може да се опре единствено до там. Ако ПП-ДБ отхвърлят в този момент, в случай че отхвърлят идващия път, ние какъв брой пъти ще вървим на избори, 10 пъти ли? Другите партии към този момент се приготвят и към този момент са обсъждили вътрешно проект Б. “

Намираме се в предизборна обстановка , заключи той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР