Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа анализ в

...
Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа анализ в
Коментари Харесай

Илиян Василев: Време е и Борисов, и Пеевски да отстъпят и да дадат път на други хора да спасят България!

Политическият анализатор и енергиен специалист Илиян Василев написа разбор в обществената мрежа Фейсбук за дейностите на Русия във връзка с Украйна и на България . В него той разказва сериозна картина както за Киев, по този начин и за нашата страна. 

Публикуваме коментара на Илиян Василев без редакторска интервенция:

„ Нещата загрубяват – Кремъл е мобилизирал всички запаси, с цел да блокира всяка опция за поддръжка на Украйна, само че освен. Целите са стратегически – излизане на България от Европейски Съюз и НАТО – това е Неправителствени организации частта на координирана с Възраждане интервенция – да призоваваш за неутралитет към всички спорове е де факто дезавуиране на участието в НАТО, тъй като имплицитно значи да не изпълниш отговорностите си по член 5 на контракта, в случай че страна членка на НАТО бъде нападната от Русия.

В същата посока е и пребиваването на военните контингенти от страните членки на НАТО – един път тези „ потребни идиоти “ унищожиха на процедура боеспособността на българската войска, като я трансфораха в джурасик парк на руско оръжие, повторно като я направиха два пъти по-малка от Министерство на вътрешните работи и на процедура разградиха мобилизационния запас. С това ни споделят, че би трябвало да останем беззащитни против Русия.

Референдумите стават основно оръжие на Кремълската кохорта у нас. Създават безпорядък и разделяне, тъй като е доста по-лесно да насаждаш скепсис и неодобрение, в сравнение с да предлагаш витална опция на участието в Европейски Съюз и НАТО. Защото няма подозрение, че тези хора желаят съсипия, разцепление, беднотия – освен и толкоз да не влезем в Еврозоната, само че и да излезем от Европейски Съюз. Само си помислете по какъв начин българите ще реагират на съюз с Русия, вместо участие в Европейски Съюз.

Но, не се заблуждавайте, Русия ще търси да унищожи България от вътрешната страна на правилото, откакто не си с мен, с никого няма да бъдеш.

Ето за какво сега няма по-важна задача от „ спасяването “ на цивилизационния избор на страната. Време е и Борисов, и Пеевски да правят отстъпка, с цел да дадат път на други хора, в това число от ГЕРБ и Движение за права и свободи да спасят България от злополуката, която този лист от „ кремълски джихадисти “ ни готвят.

И значимо конкретизиране, не преувеличавам смисъла на тези хора или опциите им, само че те са част от едно по-голяма хибридно изпитание, което не получава нужния отговор нито от институции, нито от медии, нито от обществото.

А за какво в този момент? Защото Кремъл мощно се тормози от офанзивата на украинската войска и сходни начинания би трябвало да блокират опциите на България да поддържа Украйна с оръжия и най-много муниции.

Тези хора от „ листата “ са от по-цивилизованата част на общото изпитание. Почакайте, до момента в който Кремъл активизира агентурата си и паравоенните групи, които стартират саботажите. Войната е към този момент в България.

Трябва да имаме постоянно държавно управление – непременно и да се вземат ограничения против хибридната война на Русия – в това число посредством промяна на шефовете на служби и в правосъдната система. Няма по-висок приоритет. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР