Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание, за

...
Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание, за
Коментари Харесай

ГЕРБ решава в Търново какво да прави с „Денков“

Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално заседание, с цел да взема решение при какви условия партията да продължи да поддържа държавното управление. Форумът се привиква седмица след локалния избор и в разгара на бюджетната процедура за следващата година.

Националното заседание на ГЕРБ ще събере във Велико Търново представителите на Изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и регионални координатори на партията.

Активът би трябвало да очертае бъдещата роля на ГЕРБ във властта и изискванията за поддръжка. Вчера по време на посещаване на полигона „ Ново село “ водачът Бойко Борисов съобщи:

„ Ние ще поддържаме държавното управление до на следващия ден, когато ще се срещна с актива на партията. Всички тези плюсове и минуси ще изговорим “.

Дни преди националното заседание управлението на ГЕРБ се разгласи за цялостна проверка на осъществяването на управническата стратегия, разискване на данъчните закони и параметрите по бюджета за следващата година.

От политическия конгрес през днешния ден ще се търси единна позиция по значимите цели в управническата стратегия, разясни ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова:

„ Какво от тях ще подкрепим, какво бихме подкрепили в закона за държавния бюджет и какъв брой от всички огромни инфраструктурни планове желаем да забележим заложени там “.

От декларираното от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев стана ясно, че на дневен ред не стои въпросът за това дали да има съдружно съглашение или държанието на некоалиционния сътрудник по време на локалните избори, а има ли късмет това държавно управление да работи по-добре:

„ В задатък ще ви кажа, че го намирам за незадоволително и това е огромният проблем. Аз се багра, че даже и незадълбочен разбор на програмата демонстрира фрапантно несъблюдение “.

България в Шенген и в еврозоната, конституционната промяна и законодателството по Плана за възобновяване и резистентност остават водещите цели в ръководството за партия ГЕРБ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР