Политическите лидери в Италия проведоха последните си митинги, преди в

...
Политическите лидери в Италия проведоха последните си митинги, преди в
Коментари Харесай

Италия гласува в неделя и рискува да направи крайнодесен завой

Политическите водачи в Италия организираха последните си манифестации, преди в неделя жителите да дадат своите гласове на идните парламентарни избори. Очаква се изборите да бъдат извоювани от крайнодесните сили, което би сложил Рим във вероятен конфликт с Брюксел, оповестява " Ройтерс ".

По време на последните предизборни дни, в Италия е неразрешено да се разгласяват данни от изследвания, само че към този момент дясната коалиция получава 47,2%. Левицата ще получи 28%, само че колебаещите са цели 41%.

Трите центристки и лявоцентристки партии завършиха предизборните си акции на разнообразни площади в столицата, наблягайки неуспеха в опитите да се обединят - процес, който способства доста за възхода на консерваторите.

Почти е несъмнено, че националистката партия " Италиански братя " на Джорджа Мелони ще реализира най-хубав резултат в неделя и ще дели ръководството с " Лига " на Матео Салвини и " Напред, Италия " на Силвио Берлускони.

Лидерите на десницата са сигурни, че ще печеля изборите и ще ръководят добре през идващите пет години.

Корените на " Италиански братя " идват от постфашистко придвижване, образувано в края на Втората международна война и въпреки Мелони да пробва да построи по-умерен имидж, само че тя и Берлускони заемат извънредно сериозни позиции по отношение на Европейския съюз - най-много в това, че се бърка прекомерно доста в националната политика на страната.

Напрежението в края на късата предизборна акция не бе пренебрегнато от Брюксел, като в четвъртък президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Европа е повече от способна да се оправи с Италия, в случай че страната поеме в " проблематична посока ".

Салвини дефинира тези думи като " срамна надменност " и прикани за свалянето на Фон дер Лайен от поста.

Основните италиански центристки представители от " Демократичната партия " приключиха своята акция със непретенциозен протест, на който упрекнаха десните сили в опити да изолират страната на Стария континент: " Писна ни от всичкото това антиевропейско говорене. Да живее Европа, " сподели водачът на придвижването Енрико Лета.

В същото време Берлускони провокира ужас с изявлението си, че съветският президент Владимир Путин е бил " заставен " да нахлуе в Украйна, а решението му е било предизвикано от желанието " просто да сложи свестни хора " на върха в Киев.

Относно Европейски Съюз, той също направи много извънредно изявление: " Разполагам с културата и опита, които ми разрешават, когато има недоразумение по даден въпрос, да им се обадя, да им предложа превъзходна вечеря и да ги убедя в своята справедливост преди среднощ. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР