Политическите лидери и народните представители в най-кратък срок да започнат

...
Политическите лидери и народните представители в най-кратък срок да започнат
Коментари Харесай

КЕВР призова депутатите спешно да ѝ изберат нов председател -

Политическите водачи и народните представители в най-кратък период да стартират нова процедура за избор на ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране, за да не се допусне " енергийната рецесия да се превърне  в институционална ". За това прикани КЕВР в позиция, изпратена до медиите.

Комисията за енергийно и водно контролиране показва " дълбоката си угриженост във връзка със създалата се обстановка след Решението на Конституционния съд от 21 юли 2022 година, с което се афишира за противоконституционно решението на Народното събрание от 9 февруари 2022 година за избор на ръководител на КЕВР. "

" С влизането в действие на Решението на съда Комисията остава без настоящ ръководител и предвид на неговите пълномощия по Закона за енергетиката регулаторният орган е подложен в неспособност да реализира своята активност. Това води до сериозен риск енергийната рецесия да се трансформира в институционална рецесия, което ще има директно отражение върху всички български жители и компании. В изискванията на невиждана енергийна рецесия в Европа и в целия свят невъзможността на КЕВР да реализира дейно пълномощията си в региона на регулаторната активност ще докара до тежки последствия за целия енергиен и воден бранш. Това ще рефлектира извънредно отрицателно върху работата на всички енергийни и водни сдружения, на промишлеността и стопанските консуматори. Сериозен е рискът и за бюджетите на битовите консуматори на комунални услуги – електрическа енергия, природен газ, ВиК услуги, за които Комисията дефинира контролирани цени " - декларират от КЕВР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР