Политически сблъсък по горещите теми – на какви стъпки са

...
Политически сблъсък по горещите теми – на какви стъпки са
Коментари Харесай

Парламент 49: Дебат за решенията за бъдещето на България


Политически конфликт по горещите тематики – на какви стъпки са подготвени политическите сили, с цел да има постоянен кабинет и какви решенията за бъдещето на България оферират. Знаковите лица на партиите влизат в открит спор по значимите въпроси, които вълнуват всички българи.

Седмица преди изборите в спор един против различен се изправят основни фигури от листите в София - от „ – “, Тома Биков от -СДС и от „ за България “.

Снимка: btvnovinite.bg


Решението на политическата рецесия

„ Решението на политическата рецесия е в ръцете на хората. Те ясно би трябвало да изберат. Ние сме на кръстопът дали да се върнем обратно към една постоянна беднотия, или да вървим напред към естествен европейски живот “, разяснява от ПП-ДБ.

„ Партньорство с може да е на масата, в случай че отговори на няколко основни въпроси – каква е реакцията им, откакто финансовият им министър в два кабинета бе махленски в корупция и бе комплициран в листата „ Магнитски “, когато поемат отговорност за изчезналата една третинка от автомагистралите, когато отговорят ще поддържат ли законопроекта за надзор над основния прокурор “, добави тя.

Снимка: btvnovinite.bg


„ Моето мнение е, че кой е направил закононарушение и кой не – взема решение правосъдната система. През последните две години съгласно отчета на Държавния департамент равнищата на корупция са високи. Г-жа Константинова би трябвало да каже за какво са високи равнищата на корупция по време на тяхното ръководство. Заради подобен вид говорене пикът на това вербално политическо принуждение се изрази във физическо с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Не сме на кръстопът да се върнем обратно или да тръгнем напред. Няма по какъв начин да се върнем обратно, ще идем напред. Въпросът е какво ни чака? “, разяснява Тома Биков от.

Спорът сред двете партии е само кой е откраднал повече – едните от асфалта, а другите – от медиаторите на газ . Това е политическият спектакъл сред тези две партии. Политически те не се разграничават – те са „ за “ оръжието за Украйна, поддържаха „ френското предложение “ за Северна Македония, с помощта на „ ястребската политика “ в нуклеарната енергетика на тези две партии скоро освен, че няма да имаме нови реактори, само че ще би трябвало да затворим и остарели, те са срещу таван на цените “, уточни от.

Контролът над основния прокурор

„ Ние подкрепихме законопроектът на първо четене в 48-ото Народно заседание. Имаше доста тежко мнение на Върховния касационен съд, които имаха доста забележки. Ние имаме явен ангажимент. Проблемът е, че две години вие не може да го напишете . Защо очаквате от вашия максимален конкурент да поддържа вашите закони “, обърна се Биков към.

Снимка: btvnovinite.bg


„ Къде е входираният от вас законопроект. Имате нулева воля, тъй като вие е боязън , че сега, в който има надзор над основния прокурор, вие ще бъдете уличени и ще бъдете наказани в България “, отговори Константинова.

„ Битката за надзор върху основния прокурор се води от 44-ото Народно заседание от. Тогава я водехме против и, които отхвърляха. Тогава Политическа партия ги нямаше на политическата сцена. През всички последващи парламенти ние сме в тази посока – надзор над основния прокурор “, добави Проданов от.

Снимка: btvnovinite.bg


Първите задания пред 49-ото Народно заседание

„ Очевидно е, че първият проблем са приходите и инфлацията, която в България е много висока. Трябва да се вкарат краткосрочни ограничения и таван на цените. Френският образец е най-подходящ – диалог сред държавното управление и комерсиалните вериги, с цел да може цените от дребната потребителска кошница, с цел да са по-достъпни за българските жители “, изясни социалистът.

Таван на цените ще опразни рафтовете в магазините, както в Унгария . Да се постави налог свръхпечалба и спомагателен налог върху бизнеса е в изцяло неверна посока. Данъците би трябвало да се запазят и събират. Вместо бизнесът да влага в чиновниците си и да подвига приходите, вместо да влага в произвеждане би трябвало да заплаща на страната – това е ирационално “, разяснява Константинова.

„ В тавана на цените има риск всички да се залепят на тавана и страната да стане картел. Ако кажат оптималната цена 5 лв. – каква е логиката някой да продава на 3 лв.? Високата инфлация е като високата температура. Тя е признак на инфектиране на икономическата система. Да сложите таван на цените няма да реши проблемите. Една от аргументите да приказваме за далавера са признаците за слабостта на страната през последните две години и деградацията на институциите “, акцентира Тома Биков.

Снимка: btvnovinite.bg


Заключителни думи

„ Изборът на 2 април е явен. Избираме сред постоянна беднотия или европейски приходи за естествен живот . Не оставяйте никой да ви убеждава, че тук е по този начин. Те тънките автомагистрали, които чупят колите ви, е всичко, което заслужавате. Че да търсиш връзки, с цел да запишеш детето си в детска градина, е методът. Има по какъв начин тук да не е по този начин, има по какъв начин тук да е друго и има по какъв начин да живеем естествен европейски живот с същинско правораздаване, опазване на здравето и съвременно обучение “, съобщи от ПП-ДБ .

„ Не си разрешаваме да дава обещание ярко бъдеще, тъй като сме наясно с тежестта и сложността на обстановката, в която се намираме. Единственото, което обещаваме е България да се върне на пътя на нормалността , на пътя на развиването. Това ще се случи с старания – няма да падне от небето. Това ще стане с труд, можем да организираме. Правили сме го няколко пъти, ще го създадем отново “, акцентира Тома Биков от -СДС .

„ Ако желаете да продължи политиката по увеличение на приходите, на обществените придобивки за най-уязвимите, в случай че желаете България да не бъде въвличана във военния спор посредством изпращане на оръжие и армия , в случай че желаете да се борим дружно за едно крепко, християнско семейство и да предпазим нашите деца от проучване на джендър идеологии и замяна на българската история, гласувайте за “, разгласи от „ за България “ .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР