Политическата реклама в социалните мрежи като Facebook не е основната

...
Политическата реклама в социалните мрежи като Facebook не е основната
Коментари Харесай

Шефът на Apple посочи главния проблем в социалните мрежи

Политическата реклама в обществените мрежи като Фейсбук не е главната част от казуса. По-сериозното е, че тези принадлежности разрешават на управниците да манипулират и управляват метода, по който хората мислят.
Това съобщи ръководителят на американската корпорация Apple Тим Кук в изявление за телевизия NBC.
" Не считам, че рекламата от страна на задграничните държавни управления е главният проблем. Това е единствено само 1% от него ", съобщи Кук и добави, че по-тревожен е фактът, че " сходни средства се употребяват за разделяне на хората, за операция, за показване на подправени вести в огромни количества " и че по този метод се оказва въздействие на мисленето им, добави БГНЕС.
Изпълнителният шеф на Apple акцентира още, че би било потребно той и сътрудниците му от Силиконовата котловина да се срещнат със наличието на правосъдното съвещание, което се организира в сряда в Специалния комитет по разузнаването на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. На него представители на Фейсбук, микроблогинг мрежата Twitter и корпорацията Гугъл бяха поканени да вземат присъединяване в чуване във връзка съветската политическа пропаганда в онлайн пространството по време на президентските избори през 2016 година.
" Вероятно ще се сдобием с доста изгоди и опит от сходни чувания. Лично аз мисля, че една технология сама по себе си не може да бъде добра или неприятна, тя не желае нищо. Зависи единствено от основателя и ползвателя ѝ дали тя ще се употребява в името на положителното ", сподели още Кук за медията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР