Политическата криза започна през лятото на 2020 г. и не

...
Политическата криза започна през лятото на 2020 г. и не
Коментари Харесай

Радан Кънев: В Банкя ще се решава как се ръководи българският парламент

Политическата рецесия стартира през лятото на 2020 година и не може да откри решение оттогава. Очевидно не се обрисува намиране на решение и в този момент.

Taзи прогноза направи евродепутатът от ЕНП Радан Кънев пред Българска национална телевизия.

По думите му без солидно парламентарно болшинство няма да се случат законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

" И при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева, и при Вежди Рашидов ръководителят на Народното събрание се споделя Бойко Борисов. Тези партии, които позволиха ГЕРБ да управлява председателското място в Народното събрание, ще носят огромна отговорност, че в Банкя ще се взема решение по какъв начин се управлява българският парламент ", сподели още Радан Кънев.

Той добави, че ГЕРБ обаче не смее да поеме отговорност да ръководи с болшинството, което смъкна кабинета " Петков ".

" Не им се желае. Знаят, че това болшинство не може да организира сполучливо ръководство. Знаят, че поставяйки се според от съветската 5-та колона в България, бързо лъсва, че прозападният евроатлантически облик може да е единствено фасада. Защото сме виждали доста лица на ГЕРБ ", добави Кънев.

Как България ще се ръководи във връзка с външната политика в околните шест месеца, а може би и две-три години, е извънредно значимо. В момента от служебния кабинет се ръководи трагично. Той ни слага в рискова външно-политическа изолираност в границите на Съюза. Външният министър на Литва назова непосредствено България и Румъния като проблем, акцентира евродепутатът.

Радан Кънев дефинира общуването на президента с народните представители като неприемливо от конституционна позиция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР