Политическата криза се изостри и всяка партия трябва да каже

...
Политическата криза се изостри и всяка партия трябва да каже
Коментари Харесай

Радев свиква партиите на нови консултации

„ Политическата рецесия се изостри и всяка партия би трябвало да каже какъв излаз предлага. Трябва да е ясно, че бързото привършване на процедурата по връчване на мандатите  преди края на юли завършва активността на държавно управление и парламент. По Конституция би трябвало да афишира незабавно избори в границите на 2 месеца, което значи избор през септември, което също крие опасности. От друга страна прекомерното удължение на опитите за сформиране на държавно управление води към прелъщение за хазартни управнически решения и кадрови промени ”, сподели Румен Радев.

„ Партиите чертаят все по-дебели червени линии и съставянето на държавно управление след избори е все по-трудно. Предстои да дам мандат на втората по величина партия и в случай че и тя го върне, ще поканя всички парламентарно партии, с цел да чуя какъв излаз оферират от рецесията, какви са настройките за обединения, парламентарна поддръжка и към какви цели и стратегия. Според тези критерии ще взема решение на кого да връча третия мандат ”, добави Радев.

Румен Радев съобщи, че в границите на дни ще връчи изследователски мандат на втората по величина парламентарна група - ГЕРБ-СДС, които към този момент оповестиха, че ще го върнат незабавно.

Ако изборът на партиите е още веднъж предварителни избори, смятам за оправдано вотът да се проведат при започване на октомври, уточни президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР