Политическата карта на страната изглежда синя с надпис ГЕРБ. Това

...
Политическата карта на страната изглежда синя с надпис ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Политическата карта изглежда синя с надпис ГЕРБ, доволна Менда Стоянова

Политическата карта на страната наподобява синя с надпис " ГЕРБ ". Това съобщи пред Българска национална телевизия Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, във връзка резултатите от локалните избори.

Според нея обаче би трябвало да има повече оцветени в алено и тъмносиньо общини.

За страдание оцветените в алено са единствено три регионални града, съобщи тя, пояснявайки, че би трябвало да има друго мнение и опция то да получи своя избор, с цел да се опита да извърши дадените обещания.

По думи на Стоянова ГЕРБ ръководи много време в доста общини, което води до отмалялост и уталожване. Хората към този момент го одобряват за даденост и желаят още, има потребност от отрезвяване, счита тя. Според нея хората постоянно би трябвало да желаят повече, само че и да правят оценка това, което е направено и че нещата се случват едно по едно.

Всеки, който им дава обещание, че всичко може да се случи през днешния ден, просто ги лъже, безапелационна бе тя.

Според нея, давайки своя избор за ГЕРБ, хората са дали своят вот рационално и рационално.

Тя посочи, че районите, в които ГЕРБ са победили, са стопански най-силната част на страната, а това по нейни думи правело успеха им ясна и безапелационна.

Тя отхвърли изказванията на опозицията, че страната раздава пари в края на годината единствено на своите общини.

" Няма нищо неприятно, когато един кмет има явен план за общината, който не може да бъде финансиран от личните си бюджетни средства, да изиска помощ от страната. Премиерът обикаля толкоз доста страната и е чул толкоз хора. Много от плановете са задоволени, защото ги е видял на място ", уточни Стоянова.

Запитана имало ли е углавен избор, тя съобщи, че тук-там, изключително в София, вотът е бил даден от ненавист към ГЕРБ.

Да гласуваш единствено тъй като мразиш, не можеш да стъпиш на обстоятелства, нито да прецениш претендента, за който гласуваш от ненавист, това не е обикновено политическо държание, отсече Стоянова. Тя изрази страдание, че доста от младите са дали гласа си за Мая Манолова, игнорирайки коя е тя от ненавист. Според нея обаче омразата не е верният лидер.

На въпрос какви са грешките на ГЕРБ, породили тази ненавист, Стоянова акцентира, че те постоянно са се съсредоточавали върху това да градят. Явно обаче в този строеж имало пропуски.

Трябва да има непрекъсната връзка с хората. Фандъкова е един от най-диалогичните кметове, само че очевидно това не е задоволително, уточни тя.

Стоянова изрази задоволеност от извършената предизборна акция, която по нейни думи била толерантна, без личностни нападки. Тонът, който зададохме, беше общопризнат от огромна част от съперниците ни, удовлетворена е тя.

София за първи път от години е на балотаж, само че мисля, че въпреки всичко рационалният избор надви, разяснява Стоянова обстановката в столицата.

Според нея на местата, където ГЕРБ са изгубили изборите, казусът е бил в самата конструкция. Ако има опълчване на хората вътре в структурите, няма по какъв начин да се реализира триумф, съобщи тя, визирайки Русе и Ямбол. Това, че загубихме изборите там си е наш проблем.

Не бива да чакаме изборите, с цел да забележим пропуските си, сподели още Стоянова.

Относно думите на президента, че ще свика среща поради терзания по отношение на провеждането на изборите тя изрази мнение, че това е политически ход и подсети, че не трябва да се не помни кой е излъчил Радев. Не му отива без съответни данни да прави сходни внушения, безапелационна бе тя.

Относно Бюджет 2020 Стоянова уточни, че е добър и планува добър растеж на стопанската система на страната. Тя посочи, че следващата година се плануват нулево бюджетно салдо, понижаване на държавния дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт и спад в безработицата до 4% приблизително, което тук-там по нейни думи значи нулева безработица. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР