Политическата безизходица в Конгреса на САЩ по отношение на военната

...
Политическата безизходица в Конгреса на САЩ по отношение на военната
Коментари Харесай

Британски експерт: Украйна е изправена пред катастрофа, ако САЩ не се намесят

Политическата невъзможност в Конгреса на Съединени американски щати във връзка с военната помощ, съчетана с неналичието на индустриален потенциал в Европа, води до сериозен дефицит на артилерийски муниции, което може да докара до злополука за военните старания на Украйна, предизвестява Джак Уотлинг, старши помощник в Британското министерство на защитата танк (РУСИ), в сп..

„ Вече се усеща дефицит на муниции по целия фронт, което способства за неотдавнашното евакуиране на украинските войски от град Авдиевка “, означи той.

Експертът напомни, че през днешния ден Украйна е изправена пред към 470 хиляди съветски бойци, които всеки ден нападат украински позиции благодарение на пехотни щурмови групи.

" Ако Украйна разполагаше с задоволително артилерия, тези офанзиви биха могли елементарно да бъдат отблъснати, защото няколко 155-милиметрови изстрела биха умъртвили нападателите незабавно щом стартират да напредват от прикритите си позиции. Но Украйна би трябвало да разпредели своите елементи по този начин, че да могат да изстрелят единствено 2000 изстрела дневно ", сподели Уотлинг.

Без задоволително муниции украинските военни ще би трябвало физически да заемат повече позиции на фронта, с цел да отразяват съветските офанзиви със стрелково оръжие, добави специалистът.

„ Това както ще усили украинските жертви, по този начин и ще понижи броя на личния състав, който може да бъде оставен зад фронтовите линии, с цел да тренира и приготви за бъдещи настъпателни интервенции. Накратко, без артилерийски муниции, украинците рискуват да бъдат в защита, постепенно отстъпвайки. “ като неотдавна беше следено в Авдийка ”, споделя откривателят.

Той е убеден, че Украйна ще се изправи пред сериозен дефицит през идващите няколко месеца, в случай че Съединени американски щати не се намесят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР