Политическа поръчка съзря зад решението на ВАС кметът на Разлог

...
Политическа поръчка съзря зад решението на ВАС кметът на Разлог
Коментари Харесай

Коментарите не стихват! Политическа поръчка зад отстраняването на кмета на Разлог Кр. Герчев?! Ето кой ще е кандидатът на ГЕРБ при нови избори

Политическа поръчка съзря зад решението на Върховен административен съд кметът на Разлог Красимир Герчев, упрекнат в спор на ползи, поради това, че е бил началник на план и кмет по едно и също време, като е получавал заплащане и от двете места. Става въпрос за взети към 5 000 лв., които кметът Герчев е дарил. Въпреки това обаче Върховен административен съд след поредност съвещания заключи, че кметът е направил нарушаване и следва да му бъдат прекъснати кметските пълномощия.

Предстои съвещание на Общинската изборна комисия, която да гласоподава освобождението на Герчев от кметския пост. Кога ще се случи към момента е неразбираемо, защото локалната комисия може и да не гласоподава преустановяване на пълномощията му, в случай че не съберат 2/3 болшинство, по този начин както се случи във връзка с селски властник в община Кресна, който комисията отхвърли да освободи.

След месеци обжалвания се намеси ЦИК и до избори въпреки всичко се стигна. Новината за детронирането на Герчев е най-коментираната тематика в последните два дни. Избран безапелационно и управлявал общината 4 мандата Герчев се трансформира в емблема на Разлог, по тази причина и хората мъчно одобряват решението на Върховен административен съд. Въпросите, които задават във форума ни хората е дали още веднъж той ще се кандидатира, откакто години наред хиляди разложани са го припознали като управника, който желаят да е отпред на общината.

За страдание Красимир Герчев няма да взе участие в нови избори , когато се стигне до тях. ГЕРБ ще щурмуват кметския пост със заместник-кмета по обществените действия сега Венцислав Гърменов. "Млад и извънредно ерудиран, просветен и добър началник, по този начин дефинират Гърменов съпартийците му.
През 2006г. приключва „ Химикотехнологичен и Металургичен университет” гр. София. а през 2009 година приключва Колежа по туризъм в Благоевград, където придобива подготовка по Организация и ръководство на хотели и заведения за хранене.

Инж. Венцислав Гърменов е от младите и образовани хора в община Разлог, който влезе в политиката с упоритостта да пази ползите на младежите от общината, а в качеството му на зам. кмет по обществени действия, е потвърдил опциите си на управленец. По всяка възможност против Гърменов ще се изправи депутатът Иван Димитров от Демократична България, кои ще са останалите претендент -кметове към този момент е неразбираемо.
Жалко е, че потвърдено добър кмет като Герчев стана част от нареченото "изчегъртване " на ГЕРБ от всички сфери на публичния и политически живот в страната. Заради 5 000 лв., потвърдено дарени за локална църква. Законът обаче е безапелационен и по този метод изгоряха няколко кметове в страната, а и региона. И макар, че уважавани магистрати от благоевградския административен съд не видяха нарушаване и не откриха спор на ползи, оправдавайки Красимир Герчев, след месеци мъдруване Върховен административен съд реши, че той е отговорен. Описаха виновността му в над 10 листа решение . ГЕРБ Благоевград загуби един по един кметове, оставили трайни следи в развиването на градовете, които са управлявали.

П. Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР