Политическа партия ГЕРБ, с лидер Бойко Борисов, излезе с позиция

...
Политическа партия ГЕРБ, с лидер Бойко Борисов, излезе с позиция
Коментари Харесай

ГЕРБ заплаши Бойко Рашков със съд

Политическа партия ГЕРБ, с водач Бойко Борисов, излезе с позиция часове откакто вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че 30-40% от отклонението пари за строителството на автомагистрала " Хемус " са отивали при тази групировка.

" За следващ път Бойко Рашков лъже и хвърля в публичното пространство обвинявания без да уточни доказателества за тях! Ето за какво ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си! ", декларират от партията на експремиера Борисов.

" Бизнесът банкрутира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, приходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за следващ път се пробва да отклони публичното внимание от проблемите на деня, с дейни мероприятия, тъй като по този начин му е наредил началникът му Румен Радев ", пишат от групировката до медиите.

По-рано през днешния ден, след двучасов разпит в Софийска градска прокуратура, Рашков сподели, че с прокурора са си говорили за доста значими неща. 

„ Казах, че от средствата, които са отделени за строителството на обособени лотове не всички пари са отивали за самото строителство. Да кажем 50-60 или 70-80 млн. лв., толкоз, колкото са били предплатено превеждани на компаниите, показали се като строители на автомагистрали. 30-40% от тях са се отделяли и са се насочвали към една политическа партия. Коя е тя прокуратурата изиска да ѝ кажа предходната седмица и аз ѝ споделих, че това е политическа партия ГЕРБ “, разгласи Рашков.

„ Тези комплицирани структури са направени по време на ръководството на ГЕРБ – нещо, което стана известно по време на една наша конференция предходната година. На нея ви показахме схемата, в това число с кухите компании, които са употребявани и които са били регистрирани на малоимотни лица и така нататък “, поясни вътрешният министър.

Рашков посочи, че не е посочвал съответни имена, само че е обърнал внимание, че е работа на прокуратурата да потвърди, че тези пари са били получени от представители на тази политическа партия. „ За мен няма никакво подозрение, че това е пътят на парите “, акцентира Бойко Рашков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР