Политическа буря се разрази в Италия, след като стана ясно,

...
Политическа буря се разрази в Италия, след като стана ясно,
Коментари Харесай

Близък до Путин олигарх надхитри полицията в Италия, стигна до Сърбия и се прибра в Русия

Политическа стихия се развихри в Италия, откакто стана ясно, че съветският олигарх Артьом Ус се е измъкнал от домашния арест, където очакваше да бъде екстрадиран в Съединените щати. Заради този случай правосъдният министър на страната Карло Нордио беше заставен да се яви в италианския парламент и да даде пояснения пред депутатите.

40-годишният Ус, който е наследник на губернатора на Красноярска област и член на партията на Путин " Единна Русия ", съумя да избяга ден откакто Апелативният съд в Милано даде зелена светлина за екстрадицията му в Съединени американски щати. Там го чакаха обвинявания за незаконен експорт на военни технологии за Русия, наред с обвинявания за други закононарушения.

От парламентарната естрада правосъдният министър на Италия трансферира виновността на тримата магистрати от Милано, които са постановили домашния арест на Ус, и изиска дисциплинарно наказване за тях поради " сериозното и непростимото неглижиране " на случая, осведомиха ежедневниците " Кориере каузи Сера " и " Република ".

Според Нордио съдиите са решили да го изпратят в дома му в градчето Базильо, наоколо до Милано, с електронна гривна, само че без да вземе под внимание мнението на прокуратурата, която класифицирала степента за вероятно бягство на Ус като " висока ".

По предварителна информация Ус напуснал рамките на Италия на 22 март с автомобил и с подправени документи за идентичност на границата с Триест, откъдето влезнал в Словения. Оттам се придвижил към Сърбия и след това, евентуално със аероплан, се прибрал в Русия.

Електронната гривна на Ус по този начин и не била открита.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР