Полфрийман е в дом за временно настаняване на чужденци. Издадена

...
Полфрийман е в дом за временно настаняване на чужденци. Издадена
Коментари Харесай

Кошмарът Му Се Сбъдна! Убиецът Полфрийман Не Може Да Повярва Какво Му Съобщи Адвокатът!

Полфрийман е в дом за краткотрайно настаняване на чужденци. Издадена е заповед за експулсирането му, защото оставането му в страната е причина за опасност за публичния ред. Това стана ясно от думите на шефа на дирекция " Миграция " Николай Николов.

Тази заповед обаче не може за бъде изпълнена, защото Полфрийман няма годен документ за идентичност и е с наложена от правосъдната власт възбрана за овакантяване на страната.

Австралийските управляващи са уведомили нашите органи, че Полфрийман има документ за идентичност към този момент, само че той не е показан на българските управляващи. Дирекция " Миграция " ще уведоми австралиеца, че би трябвало да се яви в правосъдна зала на 7 октомври. Полфрийман владее български език добре и връзката с него била добра, а самият той се държал обикновено.

Само преди час от Върховен касационен съд оповестиха, че с оглед изключителния публичен отзив на делото касационното разглеждане за възобновяването на делото за условно предварително освобождение на Джок Полфрийман се изтегля по-рано във времето - за 7 октомври. Първоначалното насрочване на делото беше за 23 октомври 2019 година. Разглеждането бе поискано от основния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, че още на 25 септември представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви, е все още Джок Полфрийман е свободен жител и може да напусне страната. Адвокатът на австралиеца Калин Ангелов прикани пред " Ей Би Си нюз " австралийските управляващи да побързат с процедурата по издаване на документите на Полфрийман и да го изведат бързо от страната, защото подзащитният му е заплашен от държавните управляващи. Междувременно стана ясно, че на австралиецът е публикуван годен документ за идентичност и му е закупен самолетен билет. Пред австралийски медии самият Полфрийман обаче съобщи, че му се пречи да напусне страната.

Вчера стана ясно и че Джок Полфрийман апелира първата си възбрана за овакантяване на България, издадена през 2007 година Тогава задачата й е била да обезпечи неговото наличие по време на наказателното произвеждане, което завършва с влизането в действие на присъдата.

Австралиецът Джок Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през 2007 година, излезе предварително на независимост с решение на САС от 19 септември 2019 година

Решението на съда за предварително освобождение на Джок Полфрийман провокира редица отрицателни реакции. Депутатите от разнообразни политически сили се възмутиха от решението. Казусът с решението за освобождение на Полфрийман сътвори напрежение и сред съдийската гилдия на Висш съдебен съвет и Съюза на съдиите в България, чийто ръководител е арбитър Калпакчиев. Отделно на това реакциите на Вътрешна македонска революционна организация с изключение на сигнал във Висш съдебен съвет, през вчерашния ден стигнаха и до искане, импортирано до основния прокурор Сотир Цацаров, за отменяне на регистрацията на БХК.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР