Полезните свойства на меда са известни от векове. Не само

...
Полезните свойства на меда са известни от векове. Не само
Коментари Харесай

Медът

Полезните свойства на меда са известни от епохи. Не единствено консумирането, само че и приложението му в козметиката са потвърдено ефикасни и ефикасни.
 Следи от токсични за пчелите пестициди бяха открити в 75 на 100 от творби в света мед ThinkStock/Getty Images
Някои от най-популярните и положителни козметични артикули съдържат мед . Можем да го открием в балсами за устни, в душ-гелове, кремове и в какво ли още не.

При най-малкото инфектиране на кожата се появяват бактерии, а медът може да спре образуването на микроорганизми. Експертите изясняват, че меденият нектар съдържа фолиева киселина, която способства за производството на антитела. Медът е мощен антиоксидант, има противовъзпалителни, антисептични и антибактериални свойства.

Ето и няколко скъпи съвета от изданието Womenshealthmag по какъв начин може да приложите меда в разкрасителните си процедури.-->

Овлажняваща маска за лице. Ако желаете да имате гладка и мека кожа, без акне и пъпки по нея, третирайте я постоянно с мед. За препоръчване е недопечен биологичен мед. Хидратира и успокоява кожата, оставя я блестяща и искряща.
 мед ThinkStock/Getty Images
Може да се употребява и като ексфолиант за лице . Медът е подобаващ и за лекуване на рани - подхранва повредената кожа и оказва помощ за процеса на укрепване.

Сладкият елексир е подобаващ и за лекуване на акне . Често бива употребен и като еликсир за коса. Според експертите два пъти седмично по 30 минути са задоволителни с цел да видите резултати.
 мед ThinkStock/Getty Images
Пробвали ли сте вана с мед? Смесете две огромни супени лъжици с мед в една чаша гореща вода. След като медът се разтвори в топлата вода го изсипете във ваната. Той може да бъде и сполучлив еликсир за устните ви.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР