Полезни свойства на туртите за градината и дома Може би

...
Полезни свойства на туртите за градината и дома Може би
Коментари Харесай

Засадете турти в зеленчуковата градина!

Полезни свойства на туртите за градината и дома

Може би не всички обичат тези елементарни цветя, само че те са освен красиви, само че и доста потребни за градината. Винаги можете да изберете сорта, който ви харесва най-вече, тъй като туртите са разнообразни по цвят и размер. Има доста изгоди от тях.

Много вредители не харесват миризмата на туртите. Те могат да бъдат засадени до зелето, като държат далеко вредителите. Ако бъдат засадени до картофите, ще изплашат колорадския бръмбар. Дори ще изплашат луковата муха. Можете да засадите турти върху всички свободни площи, те ще украсят и защитят градината ви.

Не единствено цветовете, само че и корените на растението излъчват неприятна миризма. Действайки против теления червей и поповото прасе, туртата провокира още повече почитание към себе си.

За да обеззаразите и почистите почвата допустимо най-добре, не изхвърляйте туртите в края на сезона. Смелете ги и ги прекопайте в почвата. Туртата освен ще прочисти почвата, само че и ще я подхрани.

Туртата съдържа тиофен. Това вещество работи потискащо на доста бурени.

Инфузиите, направени от всички елементи на туртата, правят отлична работа против кореновото и сиво изгниване.

Растението има влакнеста коренова система. Оставяйки корените в земята за зимата, вие обогатявате почвата с О2.

Вижте още: Солена торта с заряд от гъби и пилешко

Туртата е отлична добавка към компоста. Тя освен бързо изгнива, само че и прочиства готовия тор от доста нездравословни бактерии.

Когато се засаждат в оранжерия, те ще обезпечат доста изгоди за доматите и чушките. Не единствено пречистват въздуха и отблъскват вредителите, само че и усъвършенстват качеството на почвата.

Възползвайте се от невероятните потребни свойства на туртите и за дома. Малък букет турти ще изплаши всички мухи и комари в къщата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР