Полезни растения, които премахват химикалите от въздуха, трябва да имате

...
Полезни растения, които премахват химикалите от въздуха, трябва да имате
Коментари Харесай

Кои растения предотвратяват появата на мухъл в къщата?

Полезни растения, които отстраняват химикалите от въздуха, би трябвало да имате вкъщи. Предотвратяват и появяването на плесен.

Проведени са проучвания, при които разнообразни растения са сложени в патогенна среда с микроби и гъбички. Оказва се, че има потребни растения, които са ефикасни в битката с мухъла. Те всмукват нездравословните съединения и обогатяват стаята с О2.

Дяволски бръшлян

Въпреки плашещото си име, е доста потребно растение за дома. Бръшлянът почиства добре въздуха от изпарения на бензол и формалдехид, бори се с мухъла. Освен това е скромен в грижите. Единствената компликация е къде ще го поставите, защото доближава 2,5 м дължина. Можете да насочите растението към тавана със специфични решетки, да вземем за пример.

А за тези, които постоянно боядисват косата си, употребяват спрейове и други химикали за персонална грижа, е целесъобразно да закупят британски бръшлян, който всмуква добре изпаренията на токсичните субстанции в състава на продуктите. Бръшлянът може да се сложи и в банята, защото се усеща удобно във влажна среда.

Спатифилум

Цветето всмуква добре влагата и предотвратява образуването на плесен в къщата. Веднъж седмично би трябвало да проверявате почвата, в случай че е мокра, това значи, че цветето към момента не се нуждае от поливане. Устойчив е на суша и обича непряка слънчева светлина. Големите зелени листа могат да събират прахуляк върху себе си, тъй че няма да е ненужно да ги избърсвате понякога с влажна забрадка или да поливате листата под душа.

Вижте още: Направете си сами коледен венец!

Палма

Ако в къщата има плесен и непотребна влага, това място е идеално за палмово дърво. Растението всмуква влагата с листата.

За да избегнете появяването на плесен и развиване на гъбички в къщата, можете да поставите красива саксия, която ще почисти пространството от нездравословни субстанции. Обърнете внимание на обстоятелството, че би трябвало да държите бръшляна и спатифилума надалеч от домашни любимци. Основното нещо е да се научите по какъв начин да се грижите за растението и тогава то с признателност ще ви служи с години.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР