Полетите в авиобаза Граф Игнатиево не са спрени, каза пред

...
Полетите в авиобаза Граф Игнатиево не са спрени, каза пред
Коментари Харесай

Пилотите в Граф Игнатиево ще имат достатъчно самолети и гориво за тренировки

Полетите в авиобаза " Граф Игнатиево " не са спрени , сподели пред публицисти в Министерски съвет зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов във връзка на информация от тази заран, че водачите в авиобазата стопират полети.

Проявената нерешителност на част от летците на авиобаза " Граф Игнатиево " за осъществяване на полети е обвързвана на първо място с незадоволително часове полети, сподели Запрянов.

От съветската компания РСК МиГ са получени 10 мотора за МиГ 29 - шест нови и четири ремонтирани, които са в положително техническо положение . Ремонтираните мотори не могат да се употребяват, тъй като съпровождащите ги документи са копия, за които към момента не е ясно дали отговорят на оригиналите, сподели Запрянов. До 10 дни чакаме съветската страна да изпрати уверения, че копията дават отговор на оригиналите, сподели той.

Съветът по защита отпусна още 20 млн. лв. за покупка на авиационно гориво до края на годината и т ова гориво ще стигне до октомври 2018 година , сподели той.

В момента има седем оперативни изтребителя МиГ29 . Ако моторите, получени от Русия, се употребяват, оперативните самолети ще станат девет или 10, което е задоволително за тренировки на водачите, уточни Запрянов.

Днес ще има съвещание при Началника на защитата и по-късно ще се отиде на място в авиобазата и ще се беседва с водачите, които имат рекламация, че се усещат неуверени, сподели Запрянов. Целта е да преодолеем тази нерешителност, тъй като един военен водач би трябвало да се усеща убеден, когато излетява, изясни Запрянов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР