Полетите от София до Скопие и Тирана са под въпрос,

...
Полетите от София до Скопие и Тирана са под въпрос,
Коментари Харесай

Полетите София-Скопие: Според македонските власти авиокомпанията иска дотации


Полетите от София до Скопие и Тирана са под въпрос, единствено два месеца след старта им.

Авиокомпанията води договаряния с българската страна линията да бъде спонсорирана, сподели македонският министър на външните работи.

От Министерството на превоза увериха, че резервационната система на компанията е настояща, а от самолетната компания не дадоха отговор на нашите позвънявания.

На въпрос по какъв начин ще разяснява спрените продажби на билети външният министър на Северна Македония изясни, че се водят договаряния българската страна да дотира линията.

„ Република България пое ангажимент да спонсорира тази линия. Първата фаза беше да се види дали е комерсиална, а в този момент прекъсването, съгласно моята информация, е начало на развой на договаряния сред самолетната компания и страната за финансиране “, съобщи Буяр Османи.

Възстановяването на въздушната връзка сред София и Скопие на 26 март беше първата съответна стъпка след срещата на българския и македонския министър председател на 18 януари в Северна Македония.

В началото на април два екипа на bTV направиха опит. Стоян Георгиев потегли с кола от площада до катедралата " Св. Александър Невски " в София до зоопарка в Скопие, а Кристина Газиева пое със аероплан. Колата дойде 30 мин по-рано и пътуването беше в пъти по-евтино.

Според разписанието можем да летим два дни седмично до Скопие и Тирана.
Това е третият опит да бъде възобновен въздушният превоз с югозападната ни съседка. През 2010 година линията беше закрита заради нерентабилност. >

В известие до медиите от самолетна компания „ Гъливер “ оповестиха, че не възнамеряват прекъсване на постоянната линия София-Скопие-София. За възстановяване на удобството на пасажерите самолетната компания търси разновидности за обезпечаването на по-удобни часове за полетите, се показва още в известието.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР