Полетите от летище София“ до Виена на 14 март са

...
Полетите от летище София“ до Виена на 14 март са
Коментари Харесай

Без полети между София и Виена на 14 март

Полетите от летище „ София “ до Виена на 14 март са анулирани, заради стачка на австрийския авиопревозвач и предстоящите договаряния по отношение на по-добро възнаграждение на чиновниците във етапа на възобновяване след пандемията.

Отменени са общо 110 полета.

Служителите желаят от управлението на самолетната компания по-добро възнаграждение и обективна политика за отпуски.

Превозвачът излезе с изказване по този мотив, в което се споделя: „ Работническият съвет на Bord и профсъюзът vida оповестиха нова работна среща за 14 март 2024 година Поради тази причина, за жалост, би трябвало още веднъж да създадем корекции в графика на полетите. Съответните 110 полета към този момент са отстранени от системата или пренасрочени,

а засегнатите пасажери са осведомени или са им направени нови резервации “.

Това е вторият път, в който австрийският авиопревозвач анулира полети през настоящия месец. По-рано необявена стачка анулира 138 полета. Протестът беше обвързван още веднъж с „ доста неприятното възнаграждение “. Тогава бяха наранени близо 15 500 пасажери. За съпоставяне, на 14 март броят на засегнатите пасажери ще е 9000 души.

Спорът е, че чиновниците не са удовлетворени от настоящото си заплащане и желаят нарастване на заплатите с 30% против нарастване от 4,5%, което самолетната компания предлага. Работниците също се интересуват от включването на повече отпуски в трудовите им контракти.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР