“Полет на сетивата” така е озаглавена съвместната изложба с абстрактни

...
“Полет на сетивата” така е озаглавена съвместната изложба с абстрактни
Коментари Харесай

Васил Петров и цигуларя Мичо Димитров с обща изложба

“Полет на сетивата” по този начин е озаглавена взаимната галерия с нереални графики на джазмена Васил Петров, с живописните импровизации на цигуларя Мичо Димитров и приказните картини на художничката Юлиана Павлова. Откриването на изложбата ще се състои на 2 март, от 19.00ч. в залата на център за себепознание „ Орфей “. Тове ще е следващата им взаимна галерия от няколко години насам.

За Юлияна Павлова е чест признанието на Нeгoвo Крaлскo Височeствo Принц Кoнсoрта на Дaния Хенрик, който има нейна творба. След завръщането си в България продължава съдействието си с изложба „ Фантазмус “ в Дания. Творбите на Юлиaна Павлова съставляват нова смесена техника на рисунък върху метал. Тя съчетава студенината на метала с топлината на светлината, която полихромно се пречупва в неговата студена повърхнина. С тази техника творбите като че ли оживяват, стават едно цяло и се впускат във вихрен танц. Юлиана Павлова е посветила своите картини в тази галерия на любовта, която побеждава всичко, извисявайки се над проблемите и даряваща естетика и приятност на сетивата. Красива, цветна фантастика. Към нейното въплъщение – непреходната женственост, приказна и неустоима.

Васил Петров от дълго време радва публиката освен с кадифения си глас, само че и с изящни деликатни рисунки. Неговите графики постоянно са определяни като истинно олицетворение на душевността на създателя им, като в тях има изискана линия и музикална равномерност на щриха, които градират и понасят фена в развиването на формите и контраста на светлините. Среща с една чиста, фантазна и тържествуваща действителност, която носи наслада, неспокойствие и приповдигнато чувство за екстаз. В картините си Васил Петров изявява друго свое лице. По време на изолацията най-вече му липсва сцената, само че употребява времето си, с цел да се отдаде на дългогодишното си занимание – изобразителното изкуство. И по този начин се раждат най-новите му, извънредно завладяващи и интуитивни произведения.

Мичо Димитров продължава пътешествията си в измислената страна на приказни крепости и интимно сгушени селски църкви. Живописният му прийом да " зида " постройките в характерен музикален темп, трансформират приказката в действителност. Класическата архитектоника на тези композиции се родее по собствен метод с най-хубавото в музикалната класика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР