Полека-лека като че ли нещо се променя. Виждам положителна промяна,

...
Полека-лека като че ли нещо се променя. Виждам положителна промяна,
Коментари Харесай

Иван Костов: Виждам положителна промяна, няма го мутренския жаргон и бабаитско поведение

Полека-лека сякаш нещо се трансформира. Виждам позитивна смяна, говоренето на тези хора е друго спрямо това, на което бяхме привикнали 12 години. Не е езикът на улицата, не е мутренският диалект, не е бабаитско държание. Може да вършат неточности в очите на техни критици, само че езикът, думите, държанието, смисълът е различен.
Това сподели някогашният министър председател Иван Костов по „Дарик радио“.  Може някой да не е склонен с Петков, само че той непрестанно застава и приказва със съдържателни слова, не ни праща в махленски сленг да се чудим какво да мислим. Думите му са ясни, елементарни.

Според някогашния водач на ДСБ министър председателят и шефката на кабинета му Лена Бориславова не е трябвало да вършат описи с хора, които са в основата на корупцията в страната.

,,Трябва да се мисли един-два хода напред. Добре, казваш тези неща и какво ще се случи? Много елементарно беше да се планува какъв ще е отговорът на прокуратурата. Така колелото още веднъж се затвори в изпълнителната власт, в този момент към този момент с дейна позиция на прокуратурата.

Какво ще стане в идващия ход – Министерство на вътрешните работи в този момент би трябвало да отговори има ли данни и за какво ги е крило, в случай че има данни, за какво не е работило по тях, за какво е оставило да изстинат следите, в случай че е по този начин. Всички минуси отиват в изпълнителната власт още веднъж. Всички ще повтарят това, забравяйки нещо доста значимо, прокуратурата има проверяващи функционалности по Конституция, тя е проверяващ орган, ръководи следствието, следователите. Вината отново е в прокуратурата, само че това ще е в очите на малко на брой просветени, които познават Конституцията“, обясни още Костов.

Според него, в случай че правосъдният министър Надежда Йорданова изиска процедура за освобождение на Иван Гешев, тя е обречена, щом е в ръцете на този Висш съдебен съвет и наподобява по-благоразумно такава да бъде импортирана при идващ негов състав.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР