Пол Сезан, един от най-известните художници, живели някога, е автор

...
Пол Сезан, един от най-известните художници, живели някога, е автор
Коментари Харесай

Гениалността се състои в способността да обновяваш емоциите си ежедневно. Пол Сезан

Пол Сезан, един от най-известните художници, живели в миналото, е създател на картината, която до 2015 година е със статут на най-скъпо продаденото платно в света за всички времена.

През 2011 година " Картоиграчите " му са закупени от кралското семейство на Катар за внушителната сума от 250 млн. $. Картината е част от серия, включваща пет произведения с идентични сюжети.



През 2015 година върхът е усъвършенстван от произведение на Пол Гоген: картината му " Кога ще се омъжиш? " е продадена за 300 млн. $.

Пол Сезан е роден на 19 януари 1839 година в Екс ан Прованс, град в Югоизточна Франция. На 22 години отпътува за Париж дружно със своя другар. Там се среща с френските импресионисти Камий Писаро, Реноар,. След като изживява импресионистичния си интервал, се завръща в родния си град, където се изолира, с цел да търси собствен личен креативен способ.  На процедура точно Сезан реализира връзката сред импресионизма и кубизма. В натюрмортите и пейзажите му да вземем за пример ясно се вижда новият метод, характеризиращ се с смяна в гледната точка, геометризация и дисторция на предмети, пренасяне на обекти.

" Заклел съм се да умра, рисувайки ", споделя огромният художник. На 67 години, до момента в който рисува на открито по време на пороен дъжд, Сезан рухва. Седмица по-късно, на 22 октомври 1906 година, умира от пневмония.

Освен натюрморти и пейзажи Сезан оставя след себе си също портрети, подиуми с къпещи се хора, картини, изобразяващи от най-различни ъгли планината Сент Виктоар.

Можете да разгледате част от творбите му в галерията ни.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР