Пол Рубенс, звездата на Pee-wee Herman, почина на 70

...
Пол Рубенс, който придоби слава като странния герой мъж-дете Пий-уи
Коментари Харесай

Пол Рубенс, който придоби слава като странния герой мъж-дете Пий-уи Херман, почина, обяви неговият публицист в изявление.

Той беше на 70.

„Снощи се сбогувахме с Пол Рубенс, емблематичен американски актьор, комик, писател и продуцент, чийто любим герой Пий-уи Херман зарадва поколения деца и възрастни със своята позитивност, причудливост и вяра във важността на добротата“, публикация на неговите проверени социални медии гласят. „Пол смело и частно се бори с рака в продължение на години с характерната си упоритост и остроумие. Надарен и плодовит талант, той ще живее завинаги в комедийния пантеон и в сърцата ни като ценен приятел и човек със забележителен характер и щедрост на духа.”

Рубенс остави изявление на екипа си, което да сподели с обществеността след смъртта му.

„Моля, приемете моите извинения, че не станах публично достояние с това, пред което бях изправен през последните шест години“, написа Рубенс. „Винаги съм чувствал огромно количество любов и уважение от моите приятели, фенове и поддръжници. Обичах ви всички толкова много и се радвах да правя изкуство за вас.

Роден в Пийкскил, Ню Йорк, Рубенс израства в Сарасота, Флорида, и развива афинитет към комедията в началото на живота си, което той отдава отчасти на това, че Сарасота е зимният дом на Ringling Bros. и Barnum Circus.

В шести клас, докато посещава Southside Elementary, Рубенс стъпва на сцена за първи път като Ник Бърнс в „A Thousand Clown”s в The Players Theatre. Докато е в Brookside Junior High, той се появява в The Players в „The Riot Act“, „Camelot“ и „On A Clear Day You Can See Forever“.

Той ръководи гимназиалния си драматичен клуб и се появява в главни роли в продукциите на „The Comedy of Errors“, „My Fair Lady“ и „Guys and Dolls“. Той също беше избран за „Най-талантлив“ през последната си година.

След като завършва гимназия, Рубенс се записва в театралния факултет на Бостънския университет, преди да се премести в Лос Анджелис, за да посещава програмата по актьорско майсторство в Калифорнийския институт по изкуствата, новото училище, основано от Уолт Дисни.

След колежа Рубенс създава емблематичния герой Pee-wee Herman, докато е член на прочутата импровизационна група от Лос Анджелис The Groundlings.

Премиерата на „The Pee-wee Herman Show“ е в The Groundlings Theatre през 1981 г., преди да се премести в The Roxy на Sunset Strip, където върви безпрецедентно пет месеца.

Излъчването на шоуто от HBO представи героя на Pee-wee Herman пред национална публика.

По-късно героят е пренесен на големия екран в комедията от 1985 г. „Голямото приключение на Pee-wee“, на която Рубенс е съавтор.

Рубенс продължи да създава, съавторства и сърежисира сериала „Pee-wee's Playhouse“ по CBS, където сериалът спечели 22 награди Еми по време на излъчването си от 1986 до 1991 г. Рубенс беше номиниран за 14 награди Еми по време на кариерата си, печелейки два пъти.

През 2010 г. той продуцира, съавтор и участва в актуализираното възобновяване на „Шоуто на Pee-wee Herman“ в Лос Анджелис. Продукцията по-късно пътува до Бродуей, откривайки възторжени отзиви в The Stephen Sondheim Theatre.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана...

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР