Пол Маккартни споделя спомени за Джими Бъфет в вълнуваща почит: „Той имаше невероятна жажда за живот“

...
Пол Маккартни изпраща цялата си обич на приятеля си Джими
Коментари Харесай

Пол Маккартни изпраща цялата си обич на приятеля си Джими Бъфет, обичаният тропически рок музикант, който почина в петък, според изявление, публикувано на официалния му уебсайт.

Той беше на 76.

Иконата на Бийтълс публикува дълга и вълнуваща почит към Бъфет на неговата потвърдена страница в Instagram в събота, където той написа за някои от сладките спомени, които двамата музиканти споделиха заедно.

„Изглежда, че толкова много прекрасни хора напускат този свят и сега Джими Бъфет е един от тях“, написа той и добави: „Познавам Джими от известно време и го намерих за един от най-милите и щедри хора. ”

 Джими Бъфет изпълнява на 17 юни 1982 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Джими Бъфет изпълнява на 17 юни 1982 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Bei/Shutterstock

Той продължи да пише за времето, когато Бъфет накара един от неговите „пътници“ да пренавие една от китарите си, така че Маккартни, който е левичар, да може да свири, след като забрави собствената си китара по време на пътуване.

„След това той последва този акт на щедрост, като ми даде моята собствена красива китара за лява ръка, която беше направена от един от неговите приятели, правещи китари“, пише той. „Това е красив инструмент и всеки път, когато свиря на него, ще ми напомня какъв велик човек беше Джими.“

Певецът на „Maybe I'm Amazed“ също си спомни за „истинска забавна“ записна сесия, която направи с Бъфет на „една от последните му песни, наречена „My Gummy Just Kicked In“, където успя да чуе някои от новите песни на Бъфет , неиздавана музика.

„Една, която ми хареса особено, беше песента „Bubbles Up“. И му казах, че не само песента е страхотна, но и вокалът е може би най-добрият, който съм го чувал да пее някога“, пише той, добавяйки, че Бъфет „превръща фраза за гмуркане, която се използва за обучение на хора под вода, в метафора за живота когато сте объркан и не знаете къде се намирате, просто следвайте балончетата.”

Към момента на смъртта си Бъфет се е борил с рак на кожата на Меркел, според актуализиран некролог, публикуван на официалния му уебсайт. Той имаше заболяването в продължение на четири години и продължи да изпълнява по време на лечението.

Певецът и текстописец беше хоспитализиран за кратко през май след пътуване до Бахамските острови, според изявление, публикувано в неговите социални медии по това време. Той информира последователите си на следващия ден, че се прибира от болницата и планира да предприеме „риболовно пътуване със стари приятели“.

Маккартни написа в почитта си, че Бъфет „имал невероятна жажда за живот и красиво чувство за хумор“.

„До последната минута очите му все още блестяха с хумор, който казваше: „Обичам този свят и ще се наслаждавам на всяка минута от него.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР