Покупките на имоти в малките населени места бележат истински бум,

...
Покупките на имоти в малките населени места бележат истински бум,
Коментари Харесай

Бум на имотните сделки в малките градове

Покупките на парцели в дребните обитаеми места бележат същински взрив, демонстрират данни на Агенцията по вписвания. Без да броим покупко-продажбите в шестте най-големи града в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе, общият брой на вписаните продажби на парцели в останалите обитаеми места през третото тримесечие на годината е 42 199. Най-голям растеж на покупко-продажбите с парцели е регистриран в службата по вписванията в Трън. Само за едно тримесечие там са вписани 55 продажби на парцели, което е с 96,4% повече по отношение на предходното тримесечие и с 48,6% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Основната причина за това е близостта на общината до София. От столицата до парцелите в региона с кола се стига за по-малко от час.
В топ три на обитаемоте места по растеж на покупко-продажбите влизат Ардино и Момчилград. За тримесечие в Ардино са вписани 37 продажби, което е с 76,2% повече по отношение на предходното тримесечие, демонстрират данните на Агенцията по вписвания. В Момчилград единствено за три месеца продажбите са 254, което е с 57,8% повече по отношение на предходното тримесечие и с 16,5% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Сред аргументите за този огромен растеж е, че доста хора, които са работили в чужбина и са икономисали пари, желаят да ги вложат в парцели.
На четвърто място по растеж на покупко-продажбите е службата по вписвания в Омуртаг. Регистрираните покупко-продажби там са 238, което е нарастване с близо 50% по отношение на предходното тримесечие. Топ пет се добавя от Пирдоп, където покупко-продажбите са 191, а растежът е с 42,5%. Сред другите служби по вписванията, които е добре да бъдат маркирани, са Исперих (330 покупко-продажби и 38,6% растеж по отношение на предходното тримесечие), Нови Пазар (440 продажби, +35,8%), Пещера (257 покупко-продажби, +35,3%), Кубрат (289 покупко-продажби, +34,4%) и Карнобат (468 продажби, +31,8%). Има огромна разлика във връзка с придвижването на пазара на парцели в другите градове на страната. Общо в 21 служби по вписванията записаните покупко-продажби с парцели нарастват с над 20 на 100.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР