Покривът на триетажна сграда гореше в Студентски град в София,

...
Покривът на триетажна сграда гореше в Студентски град в София,
Коментари Харесай

Пожар тръгна от китайски ресторант в блок в Студентски град

Покривът на триетажна постройка гореше в Студентски град в София, съобщи БГНЕС.

Сградата се намира покрай УНСС. Пожарът е тръгнал от китайски ресторант, намиращ се в постройката. Няма потърпевши. Полиция и пожарна са на мястото на случая.

Един човек е бил евакуиран, съобщи NOVA.

Пожарът се е разгорял в резултат на неспазени правила в кухненски блок в сутерена на постройката. Проблемът е зародил поради непочистени филтри от мазнини. В помещението има газови бутилки, които са изнесени, сподели шефът на Столичната пожарна старши комисар Валентин Гетов. По време на случая на работа е бил един готвач, който е на разпит в полицията.

Нанесени са съществени материални вреди на жилищата от последния етаж на блока. Самият ресторант не е обиден от пожара. По калкулации на пожарникарите изгоряла е 200 квадрата покривна структура.

Валентин Гетов няма информация дали обектите са застраховани.

„ Пристъпили сме към известяван на хората, които живеят на адреса, че в постройката е имало пожар. Няма да допуснем влизането на мародери в постройката, до момента в който притежателите не се появят да си огледат жилищата”, изясни още Гетов.

По първична информация са наранени към 4 жилището, които се намират тъкмо под ресторанта, само че към този момент не е ясно кои от жилищата ще могат да бъдат обитаеми и в кои ще се наложи сериозен ремонт.

Над 7 часа пламтя блокът в "Студентски град "

Пожар пламтя в минералната баня на "Овча купел "

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР