Покрай втория лифт на Банско премиерът подхваща и темата за

...
Покрай втория лифт на Банско премиерът подхваща и темата за
Коментари Харесай

Борисов нареди ремонт на ски влек на Витоша

Покрай втория въжен превоз на Банско министър председателят подхваща и тематиката за ски-съоръженията на Витоша. Той натоварва спортния министър Красен Кралев да изследва въпроса с ремонтирането и стопанисването на ски-влека " Заека " на писта " Стената " над София, а финансовия министър Владислав Горанов получава задачата да откри парите за ремонта.

Съоръжението да бъде преотстъпено на Столична община или на МОН, с цел да могат да карат децата на столицата ски, в случай че, несъмнено, няма различен капиталов интерес към него, упорства още Борисов, излиза наяве от стенограмата на държавното съвещание.

" Съоръжението ски влек „ Заека ", който е на Витоша, е прекратил работата си преди към осем години, защото в резултат на стихия са изтръгнати финалните четири стълба, като част от тях са изтръгнати дружно с бетона и с елементи от скалата, което не разрешава възобновяване им на същото място. За да се възвърне влекът, би трябвало да се създадат редица процедури. Освен това, ние не разполагаме със уреди като ратраци, които да поддържат пистите и с цел да се извърши реорганизация ", рапортува Кралев.

Той прецизира, че би трябвало да се направи повсеместен механически разбор на положението на оборудването, прединвестиционно изследване, на база на което да се актуализира Планът за ръководство на Природен парк „ Витоша ", тъй като би трябвало тези стъпки да се изместят, примерно, с 20 метра настрана, което постанова изменение на трасето. " Едва ли еколозите ще са срещу това ", вмята Борисов.

Премиерът разпорежда ски-влекът " Заека " да бъде вкаран в подготвяния сега проект за ръководство на Природен парк " Витоша ", а в случай че няма капиталов интерес, да се преотстъпи на общината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР