Покрай сводката с жертвите на коронавируса може да сте изпуснали

...
Покрай сводката с жертвите на коронавируса може да сте изпуснали
Коментари Харесай

Съветската свиня не иска да превзема Киев, а да пие на ол инклузив и да ака в басейна

Покрай сводката с жертвите на ковид може да сте изпуснали една вест от август 2020-а, която ще ви напомня в резюме с цялата й гротескност. 56-годишната Магдалена, жителка на малко приволжко селце, на 300 км източно от Казан, беше оповестена за безследно изчезнала. Докато в централните медии започнаха да се просмукват версии за извънземни и всемирни конспирации, седмица по-късно локалната полиция откри, че нещастницата е припаднала, до момента в който е хранила със смески своите 8 свине и е била изядена от тях без всевъзможен излишък – от забрадката, до палците на краката.

Без да встъпвам в дебрите на зооморфологията и биологичната систематизация и да диря корена на кръвожадността у съветските прасета, няма по какъв начин през днешния ден да не се замисля за една особена тяхна вариация. Не зa Севернокавказката или Сибирската порода грухчовци, а за двукракия им вид, именуван с цивилизационно допустимото име „ съветски екскурзиант “.

В продължение на цели 3 десетилетия някогашният руски жител привикна да пътува към чужбина не яхнал танк или бронетранспортьор, а комфортен чартър. Да подчинява локалното население не с дулото на своя калашник, а с тлъстата си доларова банкова сметка. Да не се крие в окоп, а да опъне провисналия си тулум край басейна на първокласен ол инклузив хотел.

Миналата седмица Владимир Владимирович Путин стана рано и още недоизмил подпухналото си от ботокса лице, се появи по националната телевизия, с цел да сътвори подобен когнитивен дисонанс у сънародниците си, какъвто не би могло да провокира и следващото прочитане на 55-те тома събрани съчиния на В. И. Ленин. Президентът със стиснати зъби разгласи частична готовност – нещо като умерено обезчестяване или непълна смъртна присъда.

С други думи той подреди на верноподаниците си да оставят плавниците и фотоапаратите, куфарите „ Енцо Нори “ и „ Самсонайт “, очилата „ Рей Бан “ и айфоните и да нахлузват партенките. В чужбина още веднъж ще се върви единствено с маршова стъпка и с цялостно бойно снаряжение. И съветският екскурзиант се втурна да завладява. Ама не към Киев, а към Баку и Ташкент, към Армения, Египет, Бахрейн и Катар.

Опашките на терминалите в Шереметиево и Домодедово се извиха, по-дълги от тирада на Никита Хрушчов пред Организация на обединените нации и по-разнородни от листата с военни закононарушения на монголоидните орки в Буча. Същите императори на коктейлите водка с бира и завоеватели на сауни и парни бани, на които се кланяха сервитьорките и салонните шефове от Монте Карло до Китен в този момент бягат като овци или... свине.

Постсъветската свиня желае да получава поклонението и страхопочитанието на поробител, само че не желае да си ги заслужи с оръжие в ръка. Тя е мощна и могъща, когато зад себе си има не катюши и БТР-80, а дебела пачка презряна, американска валута. Умее да повръща под масата в ресторанта и да сере в джакузито, само че се подмокря единствено при мисълта за бойното поле.

Този комичен изверг сътвориха олигархичните кремълски готвачи, частните и държавни компании от рода на „ Газпром “ и „ Роснефт “, техните кагебейски мениджъри и назначените „ предприемачи “ на прехода. А в този момент чо чакат да се бие и да превземе Киев. Ще би трябвало да се завоволят с Ташкент и Баку.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР