Покрай пожарите в Сибир една „снимка" обикаля Фейсбук и почти

...
Покрай пожарите в Сибир една „снимка" обикаля Фейсбук и почти
Коментари Харесай

Лъсна истината за драматичната "СНИМКА" от пожарите в Сибир

Покрай пожарите в Сибир една „ фотография " обикаля Facebook и съвсем всеки втори консуматор в обществената мрежа я споделя на стената си. Тя се трансформира в знак на бедствието и на съпричастния апел „ Аз съм Сибир "!



Оказва се обаче, че това е картина на американеца Джим Цетер (Jim Tschetter), който е притежател на огромната премия за изкуства за парковете през 2001 г, написа Десант.

Прочулата се около огнената буря в Сибир картина изобразява пожара в Йелоустоун от 1988 година, разкривайки битката на дивата природа за оцеляване.

Американският художник още от дребен е теоретичен да почита и цени дивата природа. Той израства с лов и лов на риба в примитивните региони на Югозападно Колорадо и продължава да прекарва по няколко месеца в годината като лидер на лов.

Репродукция на неговата картина се продава в Amazon и ebay за по 105 $.

Всеки, малко по-наблюдателен човек, би следвало да се забележи, че на рисунката е изобразен американски лос, който не се среща в сибирската тайга. А още повече, че самото изображение е явно рисувано, а не запечатано с фотоапарат. Но сякаш на никого това не прави усещане.

Важното е, че изображението е мощно въздействащо, трагично и сърцераздирателно и това е задоволително то да се популяризира истерично като илюстрация на протичащото се в Сибир.

А има задоволително същински фотоси от сибирските пожари, които също са наситени с покъртителен драматизъм. Но неизвестно за какво от тях не се видя нито една, оповестена във Facebook.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР