Покрай желанието на туристите да търсят нови и интересни начини,

...
Покрай желанието на туристите да търсят нови и интересни начини,
Коментари Харесай

Нов глемпинг отвори близо до Каварна

Покрай желанието на туристите да търсят нови и забавни способи, по които да натрупат прекарвания, в България все по-голяма известност стартира да набира глемпингът като по-атрактивен вид за къмпингуване. Глемпингът е методът да си осигурите прекарване в дивите елементи на света, без да се лишавате от комфорта, на който сте привикнали. Или по-просто казано: това е първокласно къмпингуване в палатки, които са оборудвани по сходство на хотелска стая.

До скоро на Българското Черноморие имаше единствено две глемпинг зона. Едната на юг наоколо до къмпинг „ Градина “ и на север – в Тюленово. Този юни и Каварна се снабди с глемпинг. Собственикът на глемпинг „ Дивото “ виждат концепцията в чужбина и доста бързо вземат решение да създадат сходно нещо и в България, вярвайки, че нашия екскурзиант е подготвен за този нов тип преживявания.

Сигурен бях, че има капацитет тук. Повечето туристи, които ни посетиха този сезон останаха очаровани. Досега в никакъв случай не са били на сходни места “, споделя пред Economic.bg притежателят на глемпинга Валентин Крумов.
Близо до природата
Глемпингът е част от къмпинг „ Свети Георги “, който също е благосъстоятелност на Валентин Крумов. Той споделя още, че когато преди към 10 години взема решение да открие къмпинга, на местоположението, която се намира – на 7 км от Каварна и 9 от Балчик – е имало най-вече хотели и самите туристи са имали потребност от нещо различено. И има вяра, че триумфът, който тогава е постигнал с нововъведението си, ще го последва и в този момент.

Разполагаме с 30 палатки и две общи кухни в глемпинга. Палатките са направени по мой модел и план. От идната година не планираме да увеличим техния брой, само че да влагаме в спомагателни улеснения в глемпинга “, споделя Крумов.


Развитие на глемпинг туризъм в България
Все още е доста рано за се приказва за развиването на сходен вид туризъм в България, защото все още всички места, които оферират глемпинг не са напълно такива, а в тях има и къмпинг зона. Въпреки това капацитет в този тип туризъм има и за неговото развиване ще се борят от Асоциация на къмпингите в България.

 Глемпинг " Дивото " ще посреща посетители до края на септември.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР