Покрай гонка и арест на 36 бежанци на границата край

...
Покрай гонка и арест на 36 бежанци на границата край
Коментари Харесай

Арестуваха бившия мъж на Емилия заради краден трактор

Покрай гонка и арест на 36 бежанци на границата край Свиленград зад решетките попадна и екссъпругът на фолкпевицата Емилия - Красимир Димов-Бойса. Той е арестуван за 72 ч поради краден трактор Кубота с редосеялка, заяви 24 часа.

Две групи иракчани са хванати след гонене в землището на свиленградското с. Мезек. С тях са задържани и двама каналджии. Чужденците били натъпкани в 2 вана - мерцедес и форд. Сред тях имало дами и деца.

Зад кормилото на единия автомобил бил 33-годишен старозагорец, а на другия - 23-годишен от Гълъбово.

Докато вървяла интервенцията по залавянето на мигрантите, служителите на реда се натъкнали на информация и за кражбата на селскостопанската машина. Тракторът за 100 000 лева бе отмъкнат от равнища в Свиленградско при започване на юли т.г. Денем машината обработвала площите, нощем стояла заключена на равнищата.

Тя била на столична компания с база в пограничното село Левка. Три дни след сигнала на притежателя тракторът е открит в стопанска сграда в Тополовград. По неофициална информация Красимир Димов се води незает, само че се занимавал с импорт на остарели коли от Западна Европа. В началото на 90-те година бащата на Бойса - Димо Димов, бе спряган за глава на групировката ВИС-2 в Свиленградско.

При друга интервенция на полицията през предишните дни са арестувани още 18 незаконни мигранти в гора край автомагистрала Тракия в Пазарджишка област. Униформените прибрали 18 чужденци - 14 мъже и 4 деца, без документи за идентичност. По-късно станало ясно, че мигрантите са от Ирак и Сирия.

Те били оставени от каналджия на автомагистралата, който ги излъгал, че границата е наоколо и могат да я преминат пешком.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР