Покрай дипломатическия скандал с отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал

...
Покрай дипломатическия скандал с отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал
Коментари Харесай

Англия обмисля бойкот на световното по футбол - спекулация или реалност

Покрай дипломатическия скандал с отравянето на съветския разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка почна да се приказва, че Англия може да бойкотира международното по футбол в Русия това лято.

Че и да повлече със себе си други тимове, като да вземем за пример Полша, Япония... Появяват се информации какви биха били глобите на ФИФА при отвод, кои отбори биха заменили бойкотиращите и така нататък и тъй наречените Както е тръгнало, скоро ще стигнем до това да се надяваме България да взе участие (стига да не " бойкотираме " и ние).

Реалност или нечиста сделка е тази опция - с Англия?

Поне на този стадий протест на националния отбор на родината на футбола е напълно в областта на спекулациите. До момента нито един човек от британското държавно управление или от Футболната асоциация на страната не е споделил публично и съществено, че се разисква безучастие.

А от кое място потегли теорията?

От изказване на външния министър Борис Джонсън и на обособени депутати от английския парламент.

" Много е мъчно да си представим по какъв начин представителите на Обединеното кралство ще отидат там по естествения метод ", съобщи Джонсън в Народното събрание.

И добави, че при " избрани условия " присъединяване на Англия би трябвало да се разиска. Малко по-късно обаче от кабинета на министъра публично разясниха, че той имал поради членове на държавното управление, кралското семейство и така нататък Не ставало въпрос за протест на селекцията на Гарет Саутгейт.

Което провокира смях на Острова, защото сходно разяснение за това какво в действителност е желал да каже министърът се случва за следващ път.

Междувременно някогашният национал и капитан на " Манчестър Юнайтед " Гари Невил, в този момент ефирен анализатор, назова Джонсън " ненужен простак ".

" Защо намесвате футбола в това? ", запита Невил в туитър.

А " свободните съчинения " потеглиха. Подсилени от догатки на обособени депутати.

" Участието на Англия на международното би трябвало да се разиска ", съобщи Джон Уудкок от Лейбъристката партия пред " Би Би Си радио 5 ".

Напълно разумно шумотевицата се поде от булевардни издания като " Дейли Мейл ", " Мирър ", " Сън "... В сериозните вестници тематиката за протест отсъства или се показва с друг звук, надалеч по-умерен и напълно в областта на вероятностите, а не в подтекста на някакво разискване.

Защото такова липсва. Тези дни шефовете на Футболната асоциация на Англия непрекъснато повтарят, че нищо не се е трансформирало, отборът ще играе по съветските терени. Работи се по обезпечаване на сигурността на тима и почитателите му и така нататък и тъй наречените

Вчера стана ясно, че най-вероятно на церемонията по откриването нямало да участват английски политици и членове на кралското семейство. Други страни също били подготвени да изтеглят формалните си лица от шоуто.

Дори това да се случи, то няма никакво отношение към самото състезание, защото най-важни въпреки всичко са футболистите и ентусиастите, а не политици, аристократи и така нататък Нито един ентусиаст няма да си купи билет за мач или да седне пред тв приемника, с цел да види в ложата на стадиона принц Хари примерно.

Всъщност неналичието му от Русия може да се окаже проблем за " жълтите " издания, защото те необятно отразяваха " изявите " му по нощни заведения на предходни международни и европейски финали.

А протестите постоянно са съпътствали мондиалите, най-малко първоначално им. Вижте обзор на свадите на всички международни шампионати.

" Италия 1934 "

Уругвай не пътува до Европа, с цел да пази международната си купа. И до през днешния ден е единственият отличник, който не взе участие на последващо състезание. Отказът идва като контра на протеста на доста тимове от Стария континент, които не поемат за Южна Америка четири години по-рано - най-много поради огромните разноски.

Любопитно е, бе английските тимове - Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс, също не отпътуват на Ботуша, защото преценят, че техния вътрешен шампионат е по-силен.

Човек от Футболната асоциация назовава международното " подбив ".

" Франция 1938 "

Аржентина и Уругвай (отново) не вземат участие по френските терени, афектирани от това, че шампионата за втори следващ път е обещано на Европа, а не била спезена " кардинална " сделка двата най-футболни континента да си редуват семействата.

" Бразилия 1950 "

Индия не играе в Страната на кафето. А е имала право за присъединяване. ФИФА дава 1 квота на Азия и е трябвало Индия, Индонезия, Филипините и Мианмар да спорят за нея в квалификационен шампионат. Останалите обаче се отхвърлят и индийците са финалисти.

Причината за неучастието е прелюбопитна - азиатците желали да играят боси (както на олимпийските игри в Лондон през 1948 г.), а ФИФА не им разрешила. Такова най-малко е формалното пояснение. Разследване на " Лос Анджелис таймс " посочило, че истината в действителност е друга - държавното управление на милиардната страна решило, че не си коства да вади пари за присъединяване на международно.

" Швеция 1958 "

Стига се до такава степен, че Турция, Индинезия, Египет и Судан трябвало да играят квалификации с Израел. Всички те обаче отхвърлят по политически аргументи. Така израелците се оказват единствени - тогава като представители на Азия. ФИФА обаче отхвърля да ги допусне непосредствено в Швеция, защото не са изиграли нито един квалификационен дуел.

Така се стига до бараж Уелс - Израел, в който британците печелят и това единственото им присъединяване на международно досега.

" Англия 1966 "

През януари 1964 година ФИФА приема формат от 16 тима за международното. И дава единствено една квота на Африка, Азия и Океания. Октомври същата година 15 страни от " Черния континент " вземат решение да не вземат участие в квалификации, защото намират решението на централата за " незаслужено ".

Така цялостен континент бойкотира британския мондиал.

" Федерална Република Германия 1974 "

Този път " не " идва Съюз на съветските социалистически републики. Сборная трябвало да излезе в бараж против представител на Южна Америка - Чили. В Москва обаче осъждат това, че Пиночет е избивал пандизчии с леви убеждения на стадиона в Сантяго и упорстват реваншът да се играе в друга страна в Латинска Америка.

ФИФА и Чили отхвърлят.

Първата среща на 26 септември в Москва приключва 0:0. Тимът на Съюз на съветските социалистически републики не пътува за втората, за която все пак са продадени 15 000 билета. Тимът на Чили излиза на терена, извършва център и вкарва гол в празната отсрещна врата. Съдията присъжда край, а публично е записан резултат 2:0. И Чили се класира.

" Испания 1982 "

До протест не се стига, само че в този случай в Народното събрание и държавното управление на Англия съществено се разисква дали Англия да взе участие. Опасенията са свързани с прояви на принуждение от страна на ентусиастите, в случай че се стигне до мач с Аржентина поради войната за Фолклендските острови.

Все отново спорът завършва ден преди първия мач на мондиала. А до дуел сред двата отбора не се стига, те отпадат малко след първата групова фаза на испанското международно. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР